Foto: Kelpfish, Bigstock

Foto: Kelpfish, Bigstock

Forargelsen over Richard Ragnvalds udfald mod Danmarks Indsamling er særligt stor blandt en gruppe farmødre, der føler sig forbigåede og usynliggjorte i sangerens repertoire.

“For at være helt ærlig er jeg sgu ved at brække mig over, at vi hele tiden skal høre på, hvordan Richard Ragnvald ophøjer mormødre, mens han fuldstændig ignorerer os farmødre. Og det er altså dobbeltmoralsk, når han så begynder at tale om, at vi skal huske de hjemløse, fordi de som gruppe er svagere end flygtningene!”

Sådan lyder det fra 66-årige Bitten Andersen, da RokokoPosten besøger hende for at finde ud af, hvad der ligger bag en Facebook-opdatering, hvor hun udtrykker sin forargelse over Richard Ragnvalds udfald mod Danmarks Indsamling:

“Nu synes jeg snart, at alle vi farmødre skulle stå sammen om at kræve, at Richard Ragnvald tilgodeser os i sit repertoire. Det kan ikke være rigtigt, at han overser os. Richard Ragnvald, du kan ikke være det bekendt!”

Farmødre har det svært
Ifølge Bitten Andersen har der aldrig været tvivl om, at det er sværere at være farmor end mormor.

“Børnebørnene er altid mest mormødrenes, ikke sandt? Fordi det er hendes datter, der har været gravid. Så hvis Richard Ragnvald virkelig mente det med at give de svageste mere opmærksomhed, kunne han vel i det mindste lave nogle sange, der handler om os,” siger hun og fortæller, at hun ikke er alene om at være frustreret.

I Facebook-gruppen Os der elsker at være farmor har de 277 medlemmer gennem flere dage haft en heftig diskussion om Richard Ragnvalds dobbeltmoral.

Irene Wendt, der er pensioneret psykolog, er en af medlemmerne.

Krav om omskrivning
“Fra mit virke som familieterapeut ved jeg, hvor ensomt det kan være at være farmor. Derfor ligger det mig meget på sinde, at samfundet får blik for vores pinsler,” siger hun og tilføjer, at gruppen har forfattet et brev til Richard Ragnvald, hvori de forlanger, at han skriver sangen Kære lille mormor om.

Ragnvald selv er i tvivl om, hvorvidt han vil efterkomme gruppens krav.

“Det er altså ikke så let. Så skal jeg jo til at synge ‘farmor’ i stedet for ‘mormor’, og så er jeg altså ikke sikker på, at versefødderne kommer til at passe,” siger han.