Foto: Psvrusso, Bigstock

Foto: Psvrusso, Bigstock

En stor mave med tynde arme og ben er meget frækkere end en sixpack og svulmende muskler, skriver en amerikansk blogger om den nye trend, der nu er nået til Danmark.

“Du ved, hvad du får: Et afslappet liv, hvor ingen tvinger dig til maraton. Hvis du er heldig, er han også klog.”

Sådan skriver journalist og livsstilsekspert Laura Madison på sin blog, The Lookout, om tidens hotteste trend inden for mandlig fysik: Kastanjekroppen eller “nutty body” (nøddekrop, red.), som den kaldes i USA.

Nutty body er ikke kun en rund kastanje, men en kastanjefigur, hvor arme og ben udgøres af fire tændstikker. Manden med kastanjekroppen er altså karakteriseret ved at være tynd og utrænet, undtaget på maven, hvor han er tyk og utrænet.

Aldrig mælkechokolade
“Det er superhot og øger din selvtillid massivt! Jeg gider ikke at have en kæreste, der får mig til at føle mig som den grimme,” fortsætter Madison og tilføjer, at en mand med kastanjekrop både er hyggelig at nusse i sofaen med, fordi hans mave er så rund og blød, og god til at tilberede mad med sovs og kulhydrater.

“Engang datede jeg en virkelig smuk mand, hvis krop nærmest var skåret i granit. Han spiste aldrig pasta eller mælkechokolade, og alle vores aftener sammen endte med, at jeg hadede mine fede lår og sneg mig ud af lejligheden for at spise Maltesers,” siger bloggeren, der også har inspireret danske kvinder til at hylde den uperfekte mandekrop.

“Mænd med kastanjekrop prøver mere i sengen, fordi de godt ved, at de har noget at indhente. Ofte er deres krop også resultatet af mange timers stillesiddende studier og arbejde, så de faktisk er ret kloge,” siger Politikens Ditte Giese, men tilføjer, at man kan være uheldig og ramme en kastanjekrop, der bare har spillet utrolig meget computer.

Nutty body er ekstrem
Ifølge Laura Madison er “nutty body” en naturlig udvikling fra “dad bod” (farkroppen, red.), hvor manden ikke kunne prale af en sixpack, men trods alt holdt sig nogenlunde inden for normalvægten og sagtens kunne udføre hårdt fysisk arbejde eller løbe en tur.

“Kastanjekroppen går længere ud. Her ser vi egentlig overvægt og en massiv modvilje mod at løfte tunge ting eller svede, medmindre det foregår i sengen. Den slags fokus har dog også sin charme,” slutter Madison.