Foto: Antonio Guillem, Bigstock

Foto: Antonio Guillem, Bigstock

Når kvinder ser kærlighedsfilm, mens mænd vælger action, skyldes det genetik, siger Liberal Alliances Joachim B. Olsen. Dansk Kvindesamfund kræver en undskyldning.

Joachim B. Olsen er endnu engang i vælten efter at have udtalt sig om forskellen på mænd og kvinder. Denne gang mener folketingsmedlemmet, at genetikken spiller ind på vores filmsmag.

“Jeg tror, der er noget medfødt i os, som gør, at kvinder gennemsnitligt ser flere romantiske komedier, mens mænd vælger actionprægede film. Det kan der være mange forklaringer på, og en af dem er genetik. Det er i mine øjne fordummende, hvis ikke vi accepterer den biologiske forskel,” siger Joachim B. Olsen som reaktion på en rapport, der viser, at kønnene vælger forskellige typer film.

Støjberg er til action
Det har affødt mange kommentarer på de sociale medier, deriblandt et billede fra integrationsminister Inger Støjberg, hvor hun står foran en biograf med knyttede næver. Kommentaren lyder: “Kvinden her går ind til action i biffen – der er vist koks i biologien!”

Dansk Kvindesamfund har taget Joachim B. Olsens udtalelse langt mere alvorligt og forlanger en undskyldning.

“Hans neandertaleragtige fokus på biologien skyldes formentlig et ønske om, at danskerne skal overse de indgroede sociale og kulturelle strukturer, der stadig hersker i filmverdenen,” siger forkvinde Lisa Holmfjord og tilføjer, at der også på dette område er brug for øremærkning:

“Et stort skridt på vejen mod filmisk ligestilling ville være at give kvinder gratis biografbilletter til actionfilm eller gratis adgang til Netflix’ actionudvalg, så vi kunne droppe de undertrykkende forestillinger om, at kvinder kun er til lyserød romantik.”

Fornærmende TøseTirsdag
En af dem, der har mærket den subtile undertrykkelse, er fængselsbetjent Signe Hansen, der arbejder på Statsfængslet Østjylland.

“Sidst jeg var i Cinemaxx i Aarhus, så jeg en reklame for TøseTirsdag, der er specifikt rettet mod ‘kvinder og veninder’. Her viser de såkaldte tøsefilm, og gæt, hvad de går ud på. Jeps, det er selvfølgelig kærlighed,” siger Signe Hansen, som derfor har valgt at udfordre stereotyperne ved at tage til biografens MachoMandag.

“Nogen skal jo turde at sætte sig forrest i bussen,” slutter hun.