Foto: Bigstock

Foto: Bigstock

Mange unge piger tænder på ældre mænd, og Inger Støjberg skal blande sig udenom, mener Jeppe Kofod og henviser til egne erfaringer. Støjberg fastholder dog sit forbud, eftersom hun ikke accepterer nogen form for tvang.

Socialdemokraten Jeppe Kofod, der i 2008 var ved at sætte sin politiske karriere over styr ved at have sex med en 15-årig pige, retter nu en skarp kritik mod udlændingeminister Inger Støjberg (V). Det drejer sig om ministerens hårde kurs over for de 27 par, der er indkvarteret på danske asylcentre og består af en mindreårig pige og en ældre mand.

“Hvis jeg skal være helt ærlig, virker hun altså jaloux på de her unge kvinder, som har haft held til at score nogle modne mænd, der rigtig kan tage sig af dem,” siger den nu 41-årige Jeppe Kofod og tilføjer, at han ofte oplever, at selv 13-14-årige piger betragter ham som et sexobjekt.

Tvungne mænd
Han mener, at det er helt forkert at antage, at det er de unge piger, som er blevet tvunget til at gifte sig:

“Min egne erfaringer siger mig, at det nærmere er mændene, der er blevet tvunget. De har sikkert været så ombejlede af alle de her teenagepiger, at de til sidst har set sig nødsaget til at gifte sig med én af dem for ligesom at sende et signal om, at de ikke er en slags byttedyr, man kan kaste sig over når som helst.”

Han mener også, at det er dobbeltmoralsk at adskille parrene, når man påstår, at man gør det, fordi man er modstander af tvang.

De kan bare rejse
Inger Støjberg er bekendt med Jeppe Kofods kritik, men har ikke tænkt sig at ændre kurs.

“Selvfølgelig er der tale om tvang, når et menneske under 18 år bliver gift med et andet menneske, der er over 18 år. Det er logik for burhøns,” siger hun og understreger, at der ikke er skyggen af tvang i hendes tiltag.

“Det er rigtigt, at de ikke længere må bo sammen på asylcentrene. Men det har altså ikke noget med tvang at gøre. Det er bare en måde at få folk til at gøre noget på, som de ikke ville have gjort frivilligt,” siger hun og slutter:

“I øvrigt gælder det kun på asylcentrene, og hvis de ikke kan lide lugten i bageriet, kan de bare rejse hjem igen. Det står dem fuldstændig frit for. Så lidt tvang møder de nemlig her!”