Foto: Dolgachov, Bigstock

Foto: Dolgachov, Bigstock

Iben Hansen havde slet ikke tænkt over, at en blanding af kokosmælk og ingefær samt en times daglig lysmeditation kunne fjerne hendes brystkræft langt bedre end den barske kemokur.

“Har du prøvet at møde dagen med lys, god karma og en helende blanding af økologisk kokosmælk og revet ingefær? En superjuice, der fjerner dårlig kemi fra kemobehandlingen.”

Sådan lød en af de kommentarer, som Iben Hansen fik på Facebook efter, at hun i december startede endnu en omgang kemoterapi, der skulle bekæmpe hendes brystkræft.

“Kvinden, der skrev kommentaren, Laila Birk Jensen, mødte jeg sidste år til et FOF-foredrag om sundhed og velvære. Dengang rådede hun mig til at drikke citronsaft med mynte og droppe sødemiddel i kaffen, hvis jeg ville mindske min risiko for eksem,” fortæller Iben Hansen, der dengang ikke fulgte Lailas råd.

Kokosmælk og chiafrø
“Men nu hvor jeg havde en alvorlig sygdom, hvor lægerne tog de skrappeste midler i brug, var sagen en anden. Råd fra en kvinde, der aldrig selv havde prøvet noget lignende og ikke har nogen særlig viden om kræftsygdomme, var særdeles velkomne,” siger den 43-årige salgschef, der begyndte at meditere hver morgen og drikke en juice med kokosmælk, ingefær og chiafrø af et mærke, som Laila havde anbefalet i en privat besked.

Utroligt nok fik Iben Hansen det bedre efter få dage og var overbevist om, at effekten ville kunne ses på hendes scanninger.

“Lægerne havde ikke givet mig håb om, at kemoterapien ville virke særlig godt, men jeg var overbevist om, at Lailas råd havde gjort det, som kemikalierne ikke kunne,” siger hun.

Lyse kræften væk
Scanningen viste da også, at Iben Hansen var næsten kræftfri med håb om at blive helt rask inden for få uger: et mindre mirakel.

Laila Birk Jensen selv er ikke overrasket, da hun har haft tiltro til sine egne råd i årevis.

“Selvfølgelig virker det. Bare man får gode energier og sunde naturmidler, skal det nok gå. Lægerne tænker meget i negative følelser med ord som aggressiv tumor og overlevelsesrate, mens jeg gerne vil lyse kræften og vreden væk med flow og antioxidanter,” siger hun og tilføjer, at hvis man endelig vil forsøge sig med kemoterapi, kan gåture og åndedrætsøvelser som regel tage de værste bivirkninger.