Foto: Lars Schmidt, Wikipedia

Foto: Lars Schmidt, Wikipedia

Søren Pape Poulsen har ikke levet op til sin rolle som inkompetent politisk fumlegænger, mener en række danske journalister og kommentatorer, som nu overvejer at fremsætte en mistillidserklæring til den konservative formand.

En lang række journalister og politiske kommentatorer udtrykker nu voldsom kritik af den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, som de mener, fuldstændig har svigtet den rolle, som alle havde tiltænkt ham.

Engell: Ekstremt skuffet
Hans Engell, der for få dage siden erklærede, at tingene ikke hang sammen for Søren Pape Poulsen, og at Lars Løkke Rasmussen havde den taktiske overhånd i forløbet om den nu fratrådte miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, er ekstremt skuffet over partiformanden.

“Pape har opført sig totalt forkert i hele det her forløb. Det var meningen, at han aldrig skulle gøre alvor af sin kritik af Eva Kjers regnemetoder og overlade det til Samuelsen at være den frække dreng i klassen,” fortæller han.

Ifølge et stort flertal af danske politiske eksperter var historien både simpel og entydig: Søren Pape Poulsen skulle lade sig overmande af Lars Løkke Rasmussen, der ifølge den vedtagne journalistiske narrativ er sin generations største håndværker, og derefter stå ydmyget tilbage. Dermed ville vejen være banet for endnu et konservativt katastrofevalg, hvilket ville være en perfekt kulmination på udviklingen siden Stop-kampagnen.

Får konsekvenser
Blandt journalister er der da også udbredt enighed om, at dette svigt bør få konsekvenser for Søren Pape Poulsen.

“Nu har vi møjsommeligt opbygget en historie, hvor Løkke er genial, og Pape er en komplet umulius, og så fucker han bare det hele op. Det må minimum udløse en næse,” udtaler en anonym højtstående københavnerjournalist, som kun giver Pape én chance til.

“For at råde bod på Papes særprægede og uforudsete ageren i denne sag er vi nu ved at skabe en fortælling om, at Løkke ved førstkommende lejlighed vil tage en grusom og knusende hævn, der for alle illustrerer mandens diabolske politiske geni. Hvis også Søren Pape undlader at spille sin tiltænkte rolle i den sammenhæng, må vi alvorligt stille spørgsmål ved, hvorvidt vi som kommentatorer kan have tillid til ham som partiformand,” siger den anonyme journalist.