Foto: Gualtiero Boffi, Bigstock

Foto: Gualtiero Boffi, Bigstock

En 29-årig lagerarbejder på mindsteløn er taknemmelig for, at politikerne vil gøre enlige mødre fattigere, så han kan blive gladere for at gå på arbejde.

“Mit liv bliver så meget bedre, når dem, der næsten får det samme som mig, bliver fattigere!”

Ordene kommer fra den 29-årige Matthias Svendsen, der arbejder på et centrallager for et større dansk byggemarked lidt uden for Horsens. I løbet af de sidste par måneder har han i pressen kunnet følge, hvordan regeringens begrundelse for at indføre et kontanthjælpsloft blandt andet er, at folk som han skal få det bedre med at gå på arbejde.

Og det er han meget taknemmelig for.

En følelse af agens
“Som ufaglært i en verden hvor beslutninger tages af multimilliardærer, og udviklingen afgøres af internationale udviklingstendenser på finansmarkedet, så giver det en følelse af agens og empowerment, at andre mennesker får færre penge end mig fremover,” forklarer Matthias, der tidligere har læst et halvt år på Roskilde Universitets humanistiske basisuddannelse.

Matthias fortæller, at han er særlig begejstret for, at en minister, der har været formand for Dansk Arbejdsgiverforening, er så optaget af de lavtlønnedes retfærdighedssans.

“Siden ministeren forholdt sig tavs eller ligefrem støttede komplet skandaløse toplønninger og gyldne faldskærme til corporate fuckups og heller ikke sagde noget, da bankerne fik lov at køre økonomien i sænk for skatteborgernes redningspenge, så troede jeg, at han overhovedet ikke havde nogen sympati for manden på gulvet,” siger han.

“Men hold da op, hvor tog jeg bare fejl, når jeg troede, at ministeren kun interesserede sig for de riges ønsker og i øvrigt ikke aner, hvor mange penge 70-150 kr. om dagen er,” fortsætter han, mens hans øjne synes at blive en kende blanke.

Bliver aldrig arbejdsløs
Matthias fortæller, at lageret, han arbejder på, muligvis vil blive lukket på grund af indførelsen af LEAN på arbejdspladsen. Det bekymrer ham dog ikke.

“Selv hvis mit nuværende job forsvinder, bliver jeg aldrig arbejdsløs, fordi jeg både er proaktiv og omstillingsparat og ikke regner med at blive kronisk syg. Og når man endvidere har opbakning fra en minister, som tror så meget på en, at han er villig til at gøre fattige børn endnu fattigere, så kan intet gå galt.” siger han.