Foto: 9george, Bigstock

Foto: 9george, Bigstock

Din mad kan sagtens smage lækkert, selvom andre har brugt den før. Sådan lyder det hos den nye café Regurgitate, der giver brugte fødevarer nyt liv.

Afbidte brødhumpler med honningklatter fra handicappede bybier til forret. Overskudsgryderet fra det lokale, bæredygtige plejehjem til hovedret og de sidste rester lagkage fra receptionen inde ved siden af til dessert.

Sådan kunne menuen på den nye Østerbro-café Regurgitate se ud. Her serverer man nemlig genbrugsmad, som andre allerede har spist af.

“Vi kalder det for mad, som er godt brugt, altså secondhand-mad. Det er lavet og nydt med kærlighed, så der er ingen grund til, at andre ikke også skal få glæde af det,” siger indehaveren Cilje Marinussen og understreger, at maden altså ikke er kommet hele vejen gennem tarmsystemet.

“Nej, det ville da være ulækkert. Vi taler om mad, som er blevet pillet lidt i, spist lidt af og måske smidt tilbage på tallerkenen, men der er stadig tale om kvalitetsfødevarer,” uddyber hun.

Måske endda Gentofte
Regurgitate stiller ikke så store krav til, hvor den genbrugte mad er kommet fra, så længe den er økologisk, bæredygtig og gerne fri for laktose og gluten.

“Vi kuraterer primært mad fra lokalområdet, så det plejer ikke at være et problem,” siger Cilje Martinussen og håber på at sprede konceptet til hele landet:

“Vi har kig på et lokale på Vesterbro, og måske når vi endda til Gentofte en dag.”

Inderne ser fornuften
Indtil videre går det godt for Regurgitate, der har kunnet melde alt optaget siden åbningen i fredags. Også på sociale medier har stedet modtaget ros og opmuntring.

“Så fint koncept! Og virkelig vigtigt, hvis vi skal være bannerførere for en ny verden med ærlig og lødig fødevareproduktion,” skriver Anna Morentz, der ifølge sin kommentar på Regurgitates Facebook-side “tog cyklen hele vejen fra Nørrebro” for at prøve det nye sted.

“Jeg vender helt klart tilbage efter mere af den lækre, glutenfri kompost-smoothie,” siger hun til RokokoPosten og tilføjer, at den nye café kan være med til at vende stemningen mod en grønnere global udvikling:

“Når kineserne og inderne ser, hvordan vi gør herhjemme i Danmark, tror jeg godt, de kan se fornuften i at genbruge.”