Foto: pelooyen, Bigstock

Foto: pelooyen, Bigstock

I stedet for den traditionelle langfredagsgudstjeneste opfører en kirke på Nørrebro Tornerose og viser billeder af små, søde påskelam.

I dag mindes kristne kirker verden over Jesu lidelse og død på korset. Men i en kirke på Nørrebro markerer man dagen helt anderledes. Her mener man nemlig, at bibelfortællingen er for makaber og sender forkerte signaler.

“Kristendommen er en glædens religion, men den traditionelle måde at markere langfredag med flaget på halvt og en dyster gudstjeneste uden altergang er så nedslående, at man helt glemmer, hvad kirken egentlig står for,” siger menighedsrådsformand Pernille Fisker.

Går man ind i kirken kl. 11, kan man derfor i stedet opleve en festligt påskepyntet kirke og et diasshow med billeder af søde, små påskelam.

“Så vil børn og voksne fra menigheden opføre Tornerose, som jo på en måde handler om det samme,” fortæller Pernille Fisker.

Søvn bedre end død
Hun uddyber, at der er mange paralleller mellem evangeliefortællingerne og eventyret om Tornerose.

“Jesus havde mange venner, men også nogle fjender. De udsatte ham for voldsomme pinsler, før de henrettede ham. Tornerose er også vellidt, men har en enkelt fjende, som kaster en besværgelse over hende, så hun skal stikke sig på en ten og dø. Så der er også lidelse i Tornerosehistorien, men den er mere fredelig og frastøder ikke folk på samme måde som den timelange tortur, man hører om i Bibelen,” fortæller Pernille Fisker og tilføjer, at det lykkes en god fe at sikre, at Tornerose kun falder i søvn, så hun ikke dør:

“Det minder jo om, at Gud sørger for, at Jesus bliver levende igen. Men Jesus slipper ikke for at dø, så her er Tornerosehistorien også mere spiselig. Søvn er trods alt bedre end død.”

Ægte kristent tiltag
Pernille Fisker understreger, at der er tale om et ægte, kristent tiltag, som ganske vist kan virke stødende på konservative fundamentalister, men som ikke desto mindre udtrykker, hvad kristendommen handler om.

“Kristendommen handler om, at vi skal have det rart, så når man går i kirke, skal man ikke forholde sig til død og ødelæggelse. Det gjorde man i gamle dage, men tiden er en anden nu, og hvis Bibelen blev skrevet i dag, ville man helt sikkert ikke tage alle de der barske ting med,” slutter hun.