Foto: styxclick. Bigstok

Foto: styxclick. Bigstok

Til et 30-årsjubilæum med folkeskoleklassen gik det op for 45-årige Mette Schütt, at hun slet ikke er overrasket over, hvordan hendes liv har formet sig.

16 mennesker sidder omkring et bord og taler ivrigt om gamle dage. De gik engang i klasse sammen, og nu mødes de for at fejre, at det er 30 år siden, de blev færdige med folkeskolen. Den ene efter den anden fortæller, hvad der er sket siden da, og hver gang lyder det til sidst, at “det var  slet ikke sådan, jeg forestillede mig, at mit liv ville blive.”

Bortset fra Mette Schütt. Hendes liv er nemlig blevet præcis, som hun drømte om som ung.

Dagbog som bevis
“Mit liv er præcis, som jeg forudså. De andre troede ikke helt på det, men jeg har stadig min dagbog, så jeg kan faktisk bevise det,” siger Mette til RokokoPosten og fortæller derefter om nogle af de ting, hendes 15-årige jeg skrev om sine fremtidsdrømme:

“Det hele er gået i opfyldelse: at jeg ville tage en kontoruddannelse og få job som speditørassistent i en mellemstor virksomhed på Fyn. At jeg ville blive gift, få tre børn, blive skilt og gift igen med en mand, der havde et par børn fra et tidligere forhold. At jeg ville få nedsat syn på det ene øje, og at jeg nogle gange ville synes, det var svært at få enderne til at nå sammen, hvilket mine forældre ville være kede af, fordi jeg derfor ikke så dem så tit. Jeg skrev også, at jeg ville blive træt af mit job og gå i lære som blomsterbinder, hvilket jeg ikke ville bruge til noget, men dog aldrig ville fortryde, at jeg havde gjort.”

I det hele taget er der ikke rigtig sket noget i Mette Schütts liv, som ikke er, som hun skrev i sin dagbog og dagdrømte om som ung:

“Jeg har endda haft et mindre alkoholmisbrug og fået en søn med ADHD, så det er blevet præcis, som jeg regnede med.”

Astronaut og Batman
Mette Schütt har derfor svært ved at forstå klassekammeraternes forundring, og at de er et helt andet sted, end de havde forestillet sig dengang.

“Livet plejer jo at gå, som man forventer,” siger hun og slutter:

“I øvrigt kender jeg da også andre, der er blevet lige præcis det, de drømte om som børn. Der er i hvert fald Søren, som jeg gik i børnehave med. Han ville være astronaut og Batman, og det er han da blevet – begge dele.”