Foto: RokokoPosten

Foto: RokokoPosten

RokokoPosten kan ikke få mediestøtte og ser sig også forbigået af Cavling-komitéen. RokokoPostens redaktion er trætte af latterliggørelsen, som også læserne deltager i.

“RokokoPosten er ikke et medie i lovens forstand” og “artiklerne kan ikke betegnes som aktuelle nyheder, men har i stedet karakter af satiriske artikler og indslag”.

Med disse hånlige ord afslår Medienævnet at give RokokoPosten mediestøtte, hvilket i høj grad ærgrer RokokoPostens redaktion.

“Et er, at vi får afslag, men havde de virkelig behøvet at spotte os?” lyder det retoriske spørgsmål fra et mandligt redaktionsmedlem, der ønsker at være anonym, men hvis identitet er redaktionen bekendt.

Han fortsætter:

“Jeg mener, har vores dybdeborende og velresearchede artikler karakter af satire? De skriver jo dybest set, at vi er til grin!”

Heller ingen Cavling
Et andet redaktionsmedlem indskyder, at det ville være lettere at bære, hvis der ikke var tale om en systematisk hetz fra medieverdenens side.

“Vi har altid været dem, de andre ikke vil lege med. Hver gang vi møder andre journalister, griner de os lige op i fjæset og siger ‘haha, det er så sjovt, det I laver.’ Det er som om, de bare har besluttet sig for, at ingen må tage os alvorligt,” siger hun og tilføjer, at RokokoPosten gang på gang bliver forbigået af Cavling-komitéen:

“Vi har breaket banebrydende afsløringer, som at Bubber aldrig var i rigtigt karbad, at mad bliver lavet af myrdede dyr, og at CIA står bag udviklingen af sølvpapirshatten. Solohistorier, som ingen andre medier har fået øje på eller haft mod til at dække. Hvis det ikke gør os fortjent til en Cavling-pris, hvad gør så?”

Læserne griner bare
Det stopper dog ikke med Medienævnet og den øvrige medieverden. Selv RokokoPostens læsere plejer bare at grine.

“Når nogen skriver på vores Facebookvæg, at det altså ikke passer, at Albertslund ligger i Nordsjælland, er der straks nogle andre, der svarer ‘og hvad så, det er jo bare for sjov!’, fortæller redaktionens sidste medlem.

Hun vurderer derfor, at det nok er usandsynligt, at RokokoPosten nogensinde bliver taget alvorligt som det hårdtslående og saglige nyhedsmedie, redaktionen selv synes, at det er.

“Og det her griner de vel også bare af. Men det er fint nok,” slutter hun.