Foto: Anton Foltin, Bigstock

Foto: Anton Foltin, Bigstock

Ved hjælp af avanceret teknologi er det lykkedes danske forskere at opfange og afkode et politisk signal. Det indeholder en besked om, at politikerne gerne vil sende et signal til befolkningen.

“Prøv engang at se her,” siger Jan Stevns og viser RokokoPostens udsendte en computerskærm, som tilsyneladende blot indeholder tilfældige tal- og bogstavkombinationer.

“Vi har opfanget et signal om, at politikerne vil sende et signal!”

Handlekraftigt signal
Jan Stevns er professor ved Dansk Institut for Politisk Observatorium og ansvarlig for LPT (Large Political Telescope, red.), der forsøger at påvise eksistensen af intelligent politisk liv i Danmark.

Han taler hektisk, og til tider knækker hans stemme nærmest over af begejstring.

“Det står nederst på siden,” fortæller han ivrigt.

Og ganske rigtigt. Midt mellem de uforståelige tegn kan man pludselig læse i klartekst:

“Til befolkningen. Jeg vil hermed gerne sende et handlekraftigt og tydeligt signal. Mvh. statsministeren”

“I betragning af den enorme mængde støj, der præger den politiske kommunikation, vi formår at opfange, er det helt utroligt, at dette er kommet os i hænde,” siger Jan Stevns.

Kender ikke betydning
Observatoriet har allerede fået stor international anerkendelse for opdagelsen af det politiske signal. Men nu venter den næste enorme opgave for forskerne, der vil forsøge at dechifrere betydningen af signalet, og hvorfor det kan være blevet afsendt.

“På nuværende tidspunkt har vi ikke den fjerneste idé om, hvad signalet betyder. Men at politikerne vil i kontakt med befolkningen er utrolig spændende,” siger Jan Stevns.

For indeværende er der imidlertid ingen planer om at forsøge at tage kontakt til politikerne ved at sende signaler tilbage.

“Vi har slet ikke sendeudstyr, der er kraftigt nok til at trænge igennem til politikerne. Selv hvis vi havde, er det ekstremt tvivlsomt, hvorvidt politikerne lige nu er klar til tovejskommunikation med befolkningen,” siger professoren og fortsætter med dyster mine:

“At sætte de to livsformer i kontakt med hinanden og lade politikerne lytte til befolkningens signaler kan vise sig at få ufattelig voldsomme og utilsigtede konsekvenser.”