Foto: samotrebizan, Bigstock

Foto: samotrebizan, Bigstock

Politi og regering magtesløse efter gidseltagers krav om at få hul igennem til TDC’s kundeservice. “Vi bliver nok nødt til at skyde ham,” udtaler indsatsleder.

Den mand, der siden onsdag middag har holdt 12 mennesker som gidsler på et kontor i Varde, lover at sætte alle fri, hvis politiet eller regeringen sørger for, at han får hul igennem til TDC’s kundeservice.

“Jeg vil ikke skade nogen, men jeg har brug for at tale med TDC. NU!” lød det, da det lykkedes politiet at få kontakt med manden, der er blevet identificeret som den 36-årige maskinsnedker Ole Jespersen fra Brørup.

Politiets indsatsleder Klaus Jørgen Berg udtaler, at den 36-årige virker venligtsindet, men at det nok ender med, at man bliver nødt til at skyde ham.

Benhårde forhandlinger
“I de her situationer må vi både tænke på nuværende gidslers sikkerhed og forebygge fremtidige tilfælde. Derfor kan vi ikke bare efterleve hans krav. For det første er det jo umuligt at komme igennem til TDC’s kundeservice. For det andet ville det være uansvarligt at skabe præcedens for, at man kan tage gidsler, når man har brug for virksomhedens produktsupport,” lyder det fra Klaus Jørgen Berg, der dog håber, at det vil lykkes at få gidseltageren til at overgive sig uden kamp.

“Vi forhandler netop nu med ham om at skifte udbyder, men han virker i øjeblikket ret desperat, så spørgsmålet er, om det lykkes,” siger han og tilføjer, at han selvfølgelig har stor forståelse for gidseltagerens situation.

Statsminister-dilemma
Den alvorlige situation følges på nært hold fra Christiansborg, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen erkender, at der er tale om et alvorligt dilemma.

“Jeg ville normalt aldrig overveje at efterkomme en gidseltagers krav. Man skal ikke tro, man kan få sin vilje, fordi man griber til yderligheder. Omvendt befinder han sig i en ulykkelig situation, som vi alle kan sætte os ind i, og derfor kunne man overveje et politisk tiltag, der gør det muligt for alle kunder at komme igennem til TDC fremover,” siger Lars Løkke Rasmussen, der dog erkender, at en sådan politisk løsning vil blive dyr for det danske samfund.

RokokoPosten har siden i går forsøgt at få en kommentar fra TDC, men var ved redaktionens afslutning nummer 48 i køen.