Foto: Ragne Kabanova, Bigstock

Foto: Ragne Kabanova, Bigstock

En leder i en kreativ konsulentvirksomhed har mistet sine kollegers tillid efter, at det kom frem, at han i smug har udviklet flere af sine idéer på et gammeldags enkeltmandskontor, hvor han sågar har drukket filterkaffe.

Omgivet af yngre, nøje tilrettelagt skødesløst klædte mennesker i gang med mindmapping og i en tilstand af konstant kreativt flow i det åbne kontorlandskab. Momentvist afbrudt af bordfodboldspil eller behovet for en flat white fra kontorets trehjulede kaffescooter. Sådan kendte de fleste den kreative ildsjæl Benjamin Chapelle fra den succesfulde konsulentvirksomhed KreaLabSpace.

Men nu har kollegerne i det kreative miljø fuldstændig mistet tilliden til ham. Det skyldes, at det i mandags blev afsløret, at Benjamin har udviklet mange af sine gode idéer i et gammeldags enkeltmandskontor, inklusive dør, der har afgrænset ham fra resten af gruppen, deres kreative idéflow og de deraf afledte synergieffekter.

Drak filterkaffe
Afsløringen blev foretaget af KreaLabSpaces praktikant, Siv Björnsdottir.

“Jeg var ude på lageret efter multifarvede Post-its til en OpenSpace-session. Hylden var dog tom, så i ren desperation hentede jeg de kedelige gule fra en reol allerbagest i rummet, hvor der ikke så ud til at have været nogen i lang tid. Bag reolen var en støvet krydsfinerdør med et håndtag af bakelit, som jeg aldrig tidligere havde bemærket, og da jeg åbnede den, opdagede jeg et helt traditionelt kontor med blot en enkelt stol. Der sad Benjamin og arbejdede på en computer, der ikke var fra Apple,” fortæller hun tydeligt rystet og tilføjer med bævende stemme:

“Jeg tror endda, han drak filterkaffe fra Cafax!”

Brugte det kun sjældent
RokokoPosten har forsøgt at få en kommentar til anklagerne fra Benjamin Chapelle, der dog ikke har ønsket at udtale sig. Han pointerer imidlertid i en pressemeddelelse, at han stadig tror på tværaksielle synergieffekter i åbne kontormiljøer som udgangspunkt for et kreativt mindset.

Benjamin Chapelle erklærer endvidere, at han kun brugte enkeltmandskontoret sporadisk, når han “trængte til ro, så han kunne få lavet noget arbejde”.