Foto: StefHill, Bigstock

Foto: StefHill, Bigstock

Muhammedtegninger vil den kommende tid pryde busserne i København og Aarhus. Samtidig vil medlemmer af Ateistisk Mission stemme dørklokker i ghettoområder for at uddele udmeldelsesblanketter og tale muslimer til fornuft.

I næste uge lancerer Ateistisk Mission en stor kampagne mod islam. Det bekræfter Anders Stjernholm, der er talsmand for foreningen. Formålet med kampagnen er at få muslimer bosat i Danmark til at tænke en ekstra gang over, hvorfor de tror på noget så dumt som en gud, og om det ikke ville være meget lettere for alle, hvis de lod være.

“Jeg vil først og fremmest understrege, at vi ikke har nogen som helst egoistiske motiver med kampagnen. Vi hverver ikke nye medlemmer til Ateistisk Mission, men vil udelukkende hjælpe muslimerne til at tænke kritisk, så de ikke bliver ved med at tro på noget, der ikke passer,” siger Anders Stjernholm.

For enighedens skyld
Han fortæller videre, at kampagnen er en fredsmission, fordi mennesker, der er enige, har lettere ved at leve sammen i fred og fordragelighed.

“Hvis folk lod være med at tro på noget andet end os, ville det være lettere at blive enige,” bedyrer han.

De provokerende budskaber på busannoncer skal derfor heller ikke opfattes aggressivt, men blot som en venlig hjælp til mennesker, der ikke er vant til at tænke selv.

“Det kan selvfølgelig godt være, at et billede af Muhammed og teksten ‘Kan en usynlig mand i himlen blive sur over at se denne tegning?’ virker stødende på nogle, men der er jo tale om et åbent spørgsmål, som kan besvares både med et ja og et nej,” siger Anders Stjernholm.

Det personlige møde
Medlemmer af Ateistisk Mission vil desuden de kommende uger besøge muslimer i ghettoområderne.

“Vi vil gerne vise muslimerne, at vi respekterer dem som mennesker, og derfor betyder dette personlige møde meget. Når man har folk på tomandshånd, er de meget lettere at tale til fornuft,” siger Anders Stjernholm og slutter:

“Desuden vil mange muslimer sikkert gerne være ateister, men har bare ikke muligheden, fordi deres moskéer eller foreninger ikke har en officiel udmeldelsesblanket. Så nu har vi lavet nogle, som vi deler gratis ud til folk. På den måde gør vi det let for muslimerne, som jo ikke er vant til at gøre noget uden at tale med en imam om det først.”