Foto: Lee Brimelow, Bigstock

Foto: Lee Brimelow, Wikimedia Commons

“Fed og sundhedsfremmende idé at score renter på at lade folk låne deres egne penge,” mener Hells Angels Danmark, der nu overtager SF’s idé om at yde lån til børnefamilier, så de kan gå ned i tid. 

Et forslag fra SF om, at børnefamilier skal kunne optage et billigt lån, så de får mulighed for at arbejde mindre, mens børnene er små, vækker begejstring i rockerklubben Hells Angels. Så meget, at klubben nu overtager idéen og fremover yder lån, så folk får råd til at betale deres dummebøder.

“En bøde fra Hells Angels kan sammenlignes med en skatteindkrævning, for vi indkræver bøder for at finansiere os selv, og staten indkræver skatter for at finansiere sig selv. Det skal selvfølgelig være til at betale, men somme tider bliver det så dyrt, at folk næsten ikke har råd til at leve. Med det her forslag fra SF kan man så låne nogle af de penge tilbage, som man selv har betalt, og så kan man betale dem igen – med renter. Det er virkelig genialt,” lyder det fra Hells Angels-talsmand Robert “Chuck Norris” Ramsted.

Staten har en fordel
Hells Angels’ lån vil sandsynligvis have en højere rente end SF’s. Det skyldes ifølge Robert Ramsted, at staten har en økonomisk fordel.

“Vi kan jo ikke udskrive bøder til folk helt uden grund, hvorimod staten må opkræve skat fra alle,” siger han.

Han mener dog, at folk får samme fordele ved at låne penge af Hells Angels:

“Raterne bliver jo lavere, end hvis man betalte hele bøden på én gang, så selvom man måske alt i alt betaler det dobbelte, så har man mere luft i økonomien undervejs. Der er med andre ord tale om win-win,” siger Robert Ramsted.

Godt for helbredet
Samtidig mener han også, at Hells Angels-modellen kan sammenlignes med SF’s ved, at den på sigt virker sundhedsfremmende.

“Det er sundt for folk, at de ikke arbejder for meget, og det vil SF give folk råd til ved at lade dem optage de her lån. Så bliver de mindre stressede og skal ikke så meget til læge. Vores lån giver måske ikke folk mulighed for at arbejde mindre, men til gengæld kan folk nedsætte risikoen for at få tæsk. På den måde er det også billigere for samfundet, som jo så ikke skal bruge så mange penge på at lappe dårlige betalere sammen,” slutter han.