Foto: Gertrud Zach, U.S. Army, Wikipedia

Foto: Gertrud Zach, U.S. Army, Wikipedia

På grund af vanen med at hjælpe til ved regimeskifter er dansk militær kommet til at gennemføre et militærkup og udløse en borgerkrig. 

Fredag eftermiddag stormede en deling danske soldater Christiansborg, hvor de indtog parlamentet efter en meget kort kamp på knubbede ord med en portvagt, hvorefter de indsatte brigadegeneral John Petersen som landets nye diktator.

“Altså, rigtig mange af vores soldater står lige pludselig foran diverse togstationer og synagoger. Det er absolut ikke noget, vores toptrænede dræbermaskiner har erfaring med. Så da flere af vores jyske befalingsmænd samstemmende rapporterer om en stærkt fjendtligsindet lokalbefolkning, beslutter vi os for, at vi må nedkæmpe modstanden og overtage styringen, så vi fremover selv kan sikre, at landet går i den rigtige retning,” siger John Petersen og fortsætter:

Beklager misforståelse
“Det danske militær har flere gange bistået i fjernelsen af uduelige regimer og genopbygning af nationer, så vi har masser af erfaring at trække på. Og jeg må sige, at soldaternes indsats de seneste dage er utrolig prisværdig.”

Han erkender dog, at det kan udlægges som en uheldig udvikling, at han har afsat Danmarks civile, politiske ledelse og angrebet sin egen befolkning.

“Jeg er naturligvis ked af det, hvis det hele beror på en misforståelse. Men man er nødt til at huske på, at vi i militæret er uddannet til at skyde folk og indtage ting. Så når man posterer soldater rundt omkring, må man altså kalkulere med muligheden for, at vi begynder at skyde på folk og indtage bygninger,” siger han.

Sommeroffensiv på vej
Trods nogen modstand særligt i Nordjylland er det lykkedes militæret at indtage det meste af Sjælland, dog med dele af Amager og Christianshavn som markante undtagelser.

“Desværre havde vi ikke tanks og personel nok til at indtage på Christiansborg og Christiania på en gang, men vi regner med at indlede en sommeroffensiv først i juni. Den vil bestå af en knibtangsmanøvre, som forhåbentlig kan afskære fristaden fra dens forsyningslinjer, primært i form af SuperBrugsen på Christianshavns Torv, men også andre lokale supermarkeder samt 7-11,” slutter diktator Petersen.