Foto: Kzenon, Bigstock

Foto: Kzenon, Bigstock

Han troede, han var rationel og selvstændigt tænkende. Men ateist Anders Stjernholm hjalp kernefysiker Ulrik Petersen til at indse, at han var dybt formørket af sin kristentro.

Engang læste 61-årige Ulrik Petersen, professor i kernefysik ved Københavns Universitet, værker af Pierre Theilard de Chardin (fransk jesuit, palæontolog, geolog og filosof, der blandt andet er kendt for sine komplekse tanker om universets evolution, red.) og andre kristne videnskabsmænd og troede, at disse bøger udvidede hans horisont.

Men så mødte han Anders Stjernholm, der er talsperson for Ateistisk Mission.

“Anders sagde, at min tro var meningsløs og fordummende, og når man siger det på den måde, har man jo som regel noget at have det i,” siger Ulrik Petersen, der dog var meget skeptisk i starten.

Sandt, fordi det er nemt
“Anders sagde, at jeg skulle tænke selv og ikke lede efter svar i en gammel bog,” fortæller Ulrik Petersen, der først var i tvivl om, hvilken af hans mange gamle bøger, der var tale om.

“Det var så Bibelen, som jeg godt nok aldrig har brugt som facitliste, men man kan faktisk godt stille det sådan op. Ateistisk Mission har nemlig lært mig, at noget godt kan være sandt, fordi det er nemt. For så undgår man mellemregninger og reducerer dermed risikoen for, at tingene ikke hænger sammen,” fortsætter han, men erkender, at han først for alvor så lyset, da han på Ateistisk Missions hjemmeside læste spørgsmålet: “Hvis nogen kom i dag og sagde, at en gud havde talt til dem, ville vi så lytte og gøre, som vedkommende gav besked om? Eller ville vi kontakte distriktspsykiatrien?

“Anders er værdifuld”
“Min verden brød fuldstændig sammen, og jeg blev nødt til at spørge mig selv, om jeg nogensinde havde været ved mine fulde fem. Så sent som samme morgen bad jeg nemlig til Gud, fordi jeg var frustreret over Anders Stjernholm og mente, at han forsimplede tingene og talte ned til mig. Og da følte jeg, at Gud prøvede at berolige mig. Han mindede mig om, at Stjernholm er unik og værdifuld, og at jeg ikke kender hans hjerte og derfor ikke er i stand til at dømme ham,” fortæller han og slutter:

“Da indså jeg endelig, at jeg burde opsøge en psykiater i stedet for en usynlig ven. Siden da har jeg været ateist.”