Foto: Wavebreak Media Ltd, Bigstock

Foto: Wavebreak Media Ltd, Bigstock

Maria Larsen har det godt i store selskaber og får energi i et åbent kontorlandskab. “Men så længe mine omgivelser er kedelige og uinspirerende, holder jeg mig for mig selv,” siger hun.

Når man træder ind på Maria Larsens arbejdsplads, mødes man af et stort, åbent lokale, hvor alle medarbejderne sidder spredt mellem hinanden, og samtalen flyder frit.

Her sidder Maria ikke; hun har nemlig fået sin egen lille plads i et afsides rum, fordi hun har fortalt sin chef, at hun er introvert.

“Men det passer ikke,” siger Maria Larsen, mens hun lukker døren bag sig.

Holder mig for mig selv
“Jeg er vild med åbne kontorlandskaber og mange mennesker. Men mine kolleger er bare røvsyge. De snakker kun om deres ligegyldige ferier og vitamintilskud til deres børn. Så længe det ikke bliver bedre, holder jeg mig for mig selv,” siger den 38-årige webudvikler, der på grund af sin personlighedstype ofte føler sig ensom på sit lukkede kontor:

“Når det bliver rigtig slemt, går jeg ud i fælleskontoret og lader som om, jeg skal printe noget. Først mærker jeg suset af liv og aktivitet, men så hører jeg nogen tale om Kählervaser, eller at fastelavnsboller med gluten giver dem luft i maven, og så styrter jeg tilbage til min lille celle.”

Også i privatlivet driver Maria Larsens omgangskreds hende ofte tilbage til hendes toværelses lejlighed, som hun deler med en guldfisk uden navn.

Omgivet af idioter
“Jeg har ofte inviteret kolleger eller gamle studiekammerater på middag, hvor vi er taget i byen bagefter. Men når jeg ser dem danse eller flirte krampagtigt, får jeg det dårligt, og så siger jeg altid, at jeg er træt eller skal tidligt op,” siger Maria, der derfor har fået ry for at være meget stille og indadvendt:

“Folk er altid lidt nervøse for at spørge, om jeg vil med til noget, for jeg afviser ofte eller svarer slet ikke. Men hvem gider dog også svare en idiot?”

Maria Larsen er dog klar til at melde sig på banen som ekstrovert, hvis de rigtige mennesker dukker op.

“Lige nu kan man sige, at jeg spilder mit liv på at opføre mig i modstrid med min egentlige personlighed. Men sådan er det jo, når man er omgivet af dødssyge typer,” siger hun og tilføjer, at hun egentlig godt vil være alene nu.