Foto: News Øresund, Flickr

Foto: News Øresund, Flickr

“Det er usolidarisk, at jeg skal være med til at betale for noget, jeg hverken er medlem af eller bakker op om,” mener Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. 

“Jeg er ikke medlem af AGF. Alligevel går mine skattekroner til at drive foreningens aktiviteter. Det, synes jeg helt generelt, er ret irriterende. Irritationen forstærkes selvfølgelig, når vi hører om en klubleder, der lider af homofobi og unge mænd, der hænger pornografiske billeder op i omklædningsrummene. Det er selvfølgelig ikke forbudt at opføre sig sådan, og som ikke-medlem har jeg jo ikke indflydelse på, hvordan klubben drives. Men som sagt irriteres jeg over at være med til at betale til en forening, jeg ikke er medlem af.”

Sådan skriver den populære politiker Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten i et opslag på Facebook. Til RokokoPosten forklarer hun:

“Jeg går selvfølgelig ind for, at folk kan organisere sig, og alle behøver ikke være enige med mig. Men det er usolidarisk, at jeg skal være med til at finansiere noget, som jeg hverken er medlem af eller bakker op om.”

Gælder også DF
Hun understreger, at selvom hun i sit opslag specifikt nævner den aarhusianske idrætsforening AGF, så er det ikke kun dem, det handler om.

“Det er ikke fordi, jeg som sådan har noget mod idrætsforeninger. Der er også mange, der bruger idrætsforeningerne på en god måde, selvom jeg altså er træt af det kvinde- og konkurrencesyn, som desværre præger mange af disse klubber. Men jeg mener bare helt generelt, at det er irriterende at skulle betale til noget, hvis man ikke selv er medlem. Og hvis man så ikke engang bakker op om det, man betaler til, så er det da en form for overgreb,” siger hun og tilføjer, at hun også kunne have nævnt Dansk Folkeparti.

“Jeg mener – jeg, som mener noget radikalt anderledes end Kristian Thulesen Dahl, skal alligevel være med til at betale hans løn via skatten. Det er da totalt ude i hampen!”

Sympatiskat
Hun erkender dog, at det kan være et demokratisk problem, hvis offentlige tilskud skal gives ud fra, hvad hun selv bakker op om.

“Men i det mindste burde man lave en eller anden tjekliste, så hver enkelt borger selv kan bestemme, hvilke formål, han eller hun vil støtte via skatten,” slutter hun.