Foto: Andreyuu, BIgstock

Foto: Andreyuu, BIgstock

Kampen om at stramme udvisningsreglerne mest muligt har nået et højdepunkt, hvor flere partier ønsker at udvise selv danske statsborgere efter en meget kortvarig retssag.

“Vi er til grin, hvis vi skal huse typer som Levakovic,” tweetede Søren Pape Poulsen (K), efter at Højesteret havde stadfæstet, at den kriminelle Gimi Levakovic ikke skulle sendes ud af Danmark.

Flere politikere reagerede i samme ånd og er over weekenden kommet frem til, hvordan man bedst muligt kan stramme udvisningsreglerne.

“Det skal være muligt at udvise alle med et varsel på to dage, hvis det er en dansk statsborger. En enkelt dag for udenlandske statsborgere,” siger justitsminister Søren Pind (V) forud for et samråd om Levakovic-sagen.

Hammer ved kasse 1
Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, hilser forslaget velkomment og planlægger at tage en hammer og et gammeldags kasseapparat med til samrådet for at illustrere, hvordan værktøjet skal falde over forbryderne, som derefter skal “betale ved kasse 1”.

“Vi er aller-allermest forargede af alle i hele verden over, at Levakovic bliver i landet,” siger retsordføreren, der arbejder på en pressemeddelelse i form af en liste med stærkt nedsættende udtryk, der ifølge hende beskriver Levakovic på en fyldestgørende måde.

Styr på klimaforandringer
Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, er glad for, at politikerne tager kriminalitet alvorligt, men frygter udvisning af de forkerte borgere.

“Vi kan godt blive enige om, at udenlandske kriminelle skal sendes ud efter en kortere retssag på mellem 12 og 24 timer. Men at smide en etnisk dansk mand ud, bare fordi han har begået grov vold, omfattende narkokriminalitet eller lignende, det forekommer mig nærmest udansk,” siger ordføreren.

Hos Alternativet tager man skarpt afstand fra idéen og mener ikke, at nogen person, der har haft held til at komme til Danmark, skal kunne fratages de rettigheder, som en statsborger i landet har.

“Det er ikke Gimis skyld, at han er forbryder. Den globale opvarmning har presset ham ud i kriminalitet, så den må vi lige have styr på først i stedet for at symptombehandle med udvisninger,” siger retsordfører Josephine Fock.