Foto: dolgachov, Bigstock

Foto: dolgachov, Bigstock

En kostekspert og personlig træner, der ved et uheld har forklaret, at vejen til vægttab går gennem forbrænding af flere kalorier, end man indtager, har sendt chokbølger gennem det danske slankemiljø.

Stort set alle ledende skikkelser i den danske fitness- og slankebranche var mandag eftermiddag forsamlet til et landsdækkende krisemøde. Anledningen var et stærkt kontroversielt besøg i Go’ Morgen Danmark på TV2, som personlig træner, blogger og kostekspert Pernille Brøgger aflagde fredag morgen.

Hun afsluttede nemlig sit besøg ved at sige:

“Hvis man skal tabe sig, skal man egentlig bare indtage færre kalorier, end man forbrænder.”

Den sætning har sendt chokbølger gennem branchen.

Uhørt med virksomt råd
“Det er helt uhørt at give slankeråd, der rent faktisk virker,” fortæller formanden for Danske Amatørslankekonsulenter, Viktor Brandenberg.

“Pernille Brøgger ved udmærket godt, at vi lever af, at folk den ene dag tror, at kød og hård motion er godt, mens de den næste dag tror, at små lunteture, yoga og ingefær-te med revet peberrod er svaret på deres slankedrømme,” fortsætter han.

Viktor Brandenberg vurderer, at den uheldige udmelding vil koste branchen et tocifret millionbeløb i tabte salg af kogebøger, slanke-dvd’er og sære træningsmaskiner.

En lang række dameblade har med øjeblikkelig virkning opsagt deres samarbejde med konsulenten, som de anklager for at svigte helt centrale principper om at kunne lancere nye metoder mindst en gang om måneden.

Vil genoprette forvirring
Selv er Pernille Brøgger gået i flyverskjul. Det er dog lykkedes RokokoPosten at komme i kontakt med hende via e-mail.

“Jeg vil gerne beklage min udtalelse. Det skete bare. Jeg ved godt, at jeg har svigtet hele branchen,” skriver hun.

Hun afslører desuden, at hun har lukket sin blog med omgående virkning, men at hun arbejder på en ny kur med hyben og terpentin, som, tror hun, vil kunne genskabe tilliden til hendes arbejde som slankeekspert.

Viktor Brandenberg fortæller, at Pernille Brøgger er blevet ekskluderet som branchemedlem.

“Nu venter der et enormt arbejde for atter at gøre folk så forvirrede, at de igen vil afprøve slankeråd efter slankeråd i blinde,” slutter han.