Foto: twinsterphoto, Bigstock

Foto: twinsterphoto, Bigstock

Hvad der skulle have været et 10 minutter langt kritisk interview, endte som et pinligt tv-øjeblik, da en minister valgte at svare klart og entydigt på spørgsmålet.

Der var lagt op til højspændt drama i studiet, da Klaus Bundgård Povlsen, vært på TV Avisen, havde besøg af transportminister Hans Christian Schmidt. Bundgård Povlsen skulle forsøge at få svar på, hvorvidt ministeren fortsat tror, at togfonden kan finansieres alene med dansk olie.

Men interviewet sluttede brat efter 21 sekunder, da ministeren højt og tydeligt svarede “nej” og efterlod seerne med billedet af en vært, der fumlede med sine papirer og ikke vidste, hvilket kamera han skulle kigge ind i.

Minister beklager
“Jeg blev helt paf,” fortæller Klaus Bundgård Povlsen om den chokerende oplevelse.

“Normalt er de interne spilleregler sådan, at jeg stiller det kritiske spørgsmål, og så svarer ministeren i koder, hvorefter jeg stiller spørgsmålet igen, og han svarer i nye uforståelige sætninger. Sådan plejer vi at fortsætte i den tid, der er afsat til interviewet,” fortæller værten.

Selv beklager ministeren episoden over for Klaus Bundgård Povlsen.

“Selvfølgelig skulle jeg have holdt mig til de uskrevne regler. Men sagen er den, at jeg glemte de uforståelige sætninger, som min spindoktor havde forberedt til mig, i ministerbilen. Uden de notater er jeg lost. Og så skulle interviewet bare overstås hurtigst muligt,” slutter Hans Christian Schmidt.

Frygter ultrakort tv-avis
Sagen har sendt chokbølger gennem Dansk Journalistforbund, som straks har tilbudt samtlige nyhedsværter efteruddannelse på forbundets regning.

Sagen slutter sandsynligvis ikke der, da Dansk Folkeparti har krævet både ministeren og Klaus Bundgård Povlsen i samråd.

“Hvis vi er nået dertil, hvor politikere og værter får overstået interviews på så kort tid, ender vi med en tv-avis på otte minutter, hvorefter DR med garanti sætter en udenlandsk serie på,” siger partiets medieordfører, Morten Marinus.

Han vil personligt tage i DR Byen i morgen tidlig og snakke uforståeligt og udenom i P1 Morgen, Radioavisen og Deadline for at genoprette balancen mellem politikere og værter.