Foto: jarmoluk, Pixabay

Foto: jarmoluk, Pixabay

Videnskaben er klar med hjælp til alle dem, der har fået deres alkoholmisbrug afsløret af duften af mintpastiller. En ny pastil dækker effektivt duften af mint under en kraftig lugt af hvidløg.

Alle kender situationen. Du har lige drukket trekvart flaske Finsbury-gin fra Netto på vej hjem fra arbejde en onsdag eftermiddag.  Derefter har du nødtørftigt forsøgt at skjule det eksistentiel-angst-bortjagende alkoholindtag over for kæresten og de tre børn på henholdsvis tre, seks og ni år med en halv æske Tic Tac.

Men lige meget hjælper det. For selvfølgelig er det netop duften af mint, som ender med at afsløre, at du har forsøgt at dulme tilværelsens smerte med den fyrrenålsduftende, engelske spiritus. Muligvis kombineret med den kendsgerning, at du ikke kan tale i usnøvlende helsætninger.

Holder folk på afstand
Men fremover kan du trygt nøjes med at koncentrere dig om at tale rent, når du er påvirket af alkohol. For nu kommer pillen, som effektivt skjuler duften af mint.

Den bærer navnet Mintbgon og er udviklet af forskere på universitetet i Leipzig. Herfra fortæller professor Hubert Hackenholt, hvordan den virker:

“Hvis man indtager Mintbgon cirka tre minutter efter, at man har forsøgt at skjule sit alkoholindtag med mintpastiller, så indoptager den mintduften. Samtidig udsender den en meget skarp og for omgivelserne ubehagelig lugt af hvidløg, der vil holde langt de fleste på en afstand af en eller to meter.”

Shawarma som alibi
Hubert Hackenholt fortæller, at man valgte hvidløg, fordi den lugt er let at bortforklare, og at den desuden gør det muligt at dække over andre alkoholsymptomer.

“På indlægssedlen opfordrer vi folk til at forklare, hvorfor de lugter af hvidløg, ved at sige, at de har fået en shawarma med ekstra hvidløg på vej hjem. Det har den fordel, at man  kan undskylde den rødmossethed, som indtagelse af hård spiritus typisk giver, med, at der også var ekstra chili i shawarmaen.”

Forskerne regner dog med, at hvidløgspillen på et tidspunkt vil blive afsløret som mintskjuler. Derfor arbejder de allerede på en ny pastil, som giver en virkelig dårlig ånde, der effektivt camouflerer lugten af hvidløg.