Foto: Anna Omelchenko, Bigstock

Foto: Anna Omelchenko, Bigstock

Lille Merle er ikke blevet kønnere i løbet af de tre år, der er gået, siden hun kom til verden som en usædvanligt ucharmerende baby. Sært og skuffende, mener forældre, familie og venner.

“Ih, hvor er hun dog… Ja, hun har da alle fingre og tæer, hva’?”

Nogenlunde sådan lød kommentarerne, da Merle Andersens forældre så deres lille pige for første gang. Siden har de været nødt til at skjule deres ærlige mening om barnet.

“I starten løj vi over for hinanden og sagde, at Merle var et smukt barn. Vi regnede jo med, at det ville passe, når der var gået lidt tid. Men hun ligner stadig grev Ingolf. Mindst,” fortæller Merles mor, der udadtil virker oprigtigt begejstret for Merles udseende.

Deform bæver
Det viser sig dog, at forældrene ikke er de eneste, der er skuffede over den treårige piges udseende.

“Til at begynde med var hendes ansigt formet lidt som en LEGO-klods med usædvanligt store kinder, og jeg forestillede mig, at kinderne ville blive søde og runde, når der var gået nogle måneder. Men nu ligner hun bare en deform bæver,” fortæller Max Petersen, der har gået i gymnasiet med Merles far og flere gange om måneden ser den lille pige dukke op i sit Facebook-feed.

“Jo grimmere hun er, jo flere likes får hun. Jeg hader mig selv for det,” siger Max Petersen og bakkes op af sin kæreste, Mikkel Svendsen:

“Man håber, det bliver bedre på et tidspunkt. At smilehullet kommer til at ligne et smilehul og ikke et overdimensioneret kopar. Men man bliver skuffet hver gang.”

Ligner stadig Gollum
Også en af Merles bedsteforældre, der ønsker at være anonym, har brugt tre år på at revurdere sin opfattelse af, hvad der er pænt og sødt.

“Det er altså sært, at et barn kan blive ved med at være grimt tre år i streg. Jeg har sagt til mig selv, at skønhed er mange ting, og at alle børn er søde. Men så fanger jeg alligevel mig selv i at sidde sent om aftenen med Photoshop, så familiealbummet ser bare nogenlunde ud,” siger det anonyme familiemedlem, der ønsker, at Merles forældre selv kunne se, hvor grimt deres barn var.

Men det kommer formentlig ikke til at ske.

“Vi er åbenbart de eneste, der kan se, at vi har et barn, der stadig ligner Gollum. Alle andre taler hele tiden om, hvor yndig hun er, og så må vi jo lade dem blive i troen,” siger Merles far.