Foto: tashatuvango, Bigstock

Foto: tashatuvango, Bigstock

Efter sommerens shitstorm er kommunikationsrådgiver og medlem af Det Etiske Råd Signe Wenneberg klar med gode råd til alle, der gerne vil begå sig på de sociale medier.

“Der er så skønt i mit sommerhus. Jeg har været omgivet af familie og gode venner, pillet fjordrejer, drukket god vin og ja – bare været,” siger Signe Wenneberg, da RokokoPosten efter aftale møder hende til en snak om hensigtsmæssig kommunikation og strategisk brug af sociale medier, som er nogle af de emner, hun er specialist i og brænder for.

Hun fortæller, at hun har nydt at være i centrum for positiv opmærksomhed, før hun indvilger i at forholde sig til det emne, der var udgangspunkt for interviewet.

“Hensigtsmæssig kommunikation er virkelig vigtig. Og jeg går meget op i etik, for jeg er jo medlem af Etisk Råd,” siger hun.

Slet, slet og ret
Wenneberg, der er uddannet retoriker, fortæller, at hendes have er virkelig flot i år, og at hun har levet økologisk i pagt med naturen. Omgivet af familie og gode venner, selvfølgelig.

“Men hvis du absolut vil tale om kommunikation, kan jeg da sige det her: Hvis nogen kritiserer dig for noget, du har skrevet, så slet det, slet og ret. For så er der ingen, der kan bevise noget. Medmindre de har lavet et screenshot. Men har de det, beviser det bare, at de har gang i en personlig hetz, og så vinder du alligevel,” siger hun.

Desuden anbefaler hun at involvere så mange støtter som muligt for at komme kritikken til livs.

“Hvis folk bliver ved med at kritisere en, kan man anmelde dem til Facebook. Men det hjælper kun, hvis mange gør det, så her kan det virkelig betale sig at have mange venner, hvilket jeg jo heldigvis har. For hvis tilpas mange anmelder det samme opslag, sletter Facebook det. Hvis du er virkelig heldig, får brugeren endda karantæne,” siger hun.

Etisk fordring
“Slet” og “inddrag alle dine støtter” er med andre ord Signe Wennebergs bedste råd, når det gælder om at begå sig på de sociale medier. Og, slutter hun, det er ikke bare gode råd, men også etiske fordringer:

“For hvis folk opfører sig så uetisk, at de begynder at kritisere dig og skrive grimme ting, der er virkelig tæt på sandheden, er du ganske enkelt forpligtet til at sætte en stopper for dem.”