Foto: Zurijeta, Bigstock

Foto: Zurijeta, Bigstock

Pierre Nestlé blev fri for stress og bekymringer, da han foregreb Alternativets forslag om en kortere arbejdsuge. Nu tjener han millioner på aktieafkast, ejendomme og kun to bestyrelsesposter.

“Jeg har aldrig haft det bedre.”

Pierre Nestlé slår ud med armene og byder RokokoPostens udsendte indenfor. Vi befinder os i minirepublikken San Marino, hvor den 41-årige arving til en stor del af Nestlé-formuen har købt sig et 476 kvadratmeter stort hus med tilhørende svømmebassin, designerhave og landingsbane til den private helikopter.

For højt blodtryk
“For tre år siden sagde jeg til mig selv: Pierre, du slider og slæber i tip-tip-oldefars firma, men til hvad nytte? Dit blodtryk er for højt, og du har ikke tid til at være sammen med din elskerinde eller dine pokervenner. Livet er for kort til den slags stress,” fortæller Pierre Nestlé, der kort efter besluttede sig for at skære sin arbejdsuge ned til fem timer:

“For et par dage siden hørte jeg så, at et parti i Danmark længe har foreslået noget lignende, og jeg støtter dem 100 procent!”

Ligesom partiet selv lader Pierre Nestlé sig ikke anfægte af, at flere økonomieksperter har afvist idéen om en kortere arbejdsuge. Forleden udtalte en økonomiprofessor, at forslaget ville koste den danske statskasse 130 milliarder om året.

“Pjat! Da jeg skar min arbejdsuge ned, blev jeg ved med at tjene penge på mine fremragende aktieinvesteringer. Desuden har jeg adskillige ejendomme, både her i Europa, i New York og endda i Dubai. Dem udlejer jeg via et firma til andre med en visionær forståelse for økonomi. Og det går glimrende!” siger Pierre Nestlé og inviterer RokokoPosten på en rundvisning i sin enorme bilpark.

Sænket golfhandicap
“Det er helt rigtigt, hvad Alternativet siger: Med en kortere arbejdsuge vil der komme mindre sygdom og øget produktivitet. Jeg har for eksempel aldrig haft det så godt, siden jeg lod mig nøje med to bestyrelsesposter og brugte resten af tiden på gåture rundt i San Marinos gader, sund mad og daglige svømmeture i poolen,” fortsætter millionarvingen, hvis produktivitet inden for golfspil er steget markant.

“Jeg har sænket mit handicap betydeligt. Det kunne jeg aldrig have gjort med et fuldtidsjob!”