Foto: Theodor Hensolt, Flickr

Foto: Theodor Hensolt, Flickr

Efter at have deltaget i et kommunalt projekt med streetbasket har et 47-årig Bandidos-medlem lagt narkohandel, rufferi og anden organiseret kriminalitet bag sig. Nu vil han være den næste MC Einar.

“Jeg vidste det slet ikke, men problemet var, at jeg havde så megen rastløshed i kroppen, som bare trængte til at komme ud,” siger Jimmy “Jumbo” Larsen glædesstrålende, mens han tager en timeout fra en hård omgang streetbasket på banen UrbanZone ved Esbjerg Hovedbibliotek.

Jumbo er en af dem, som det er lykkedes det kommunale gadeteam Crime2Fame at få styret væk fra en kriminel løbebane.

Sjovere at banke bold
“Der er ingen tvivl om, at Jumbo har været på vej ud i noget snavs de sidste 30 års tid. Derfor tror jeg også, det var lige oppe over, at vi fik ham væk fra et miljø og nogle venner, som havde en dårlig indflydelse på ham,” siger Allan Petersen.

Han er socialrådgiver og officielt udnævnt funkcoach, der først havde til opgave at få socialt og etnisk udsatte unge ud af kriminalitet, og nu har fået udvidet sit resortområde.

Derfor bruger Jumbo nu store dele af sin tid på at spille udendørsbasket i stedet for at indkassere dummebøder, forestå prostitution i store dele af Sydvestjylland og sælge hårde stoffer via et komplekst netværk af mellemmænd,

“Det er langt sjovere at banke til en bold end til en junkie, der skylder 2400 kroner for dårlig heroin. Faktisk siger Allan, at jeg er den første, han har mødt, som han ikke skal bede om at føre slagene helt igennem,” fortæller Jumbo stolt.

Kamp på rim, ikke knive
Men det er ikke kun basket, som har været med til at ændre Jumbos liv. Han har også fået undervisning i hiphop-musik i et kommunalt studie, og det har givet ham mulighed for at udtrykke sig på helt nye måder, forklarer han.

“Hiphop hjælper mig med at sætte ord på negative følelser og det er langt sjovere at battle på rim i stedet for med afskårne bordben eller automatvåben stjålet fra et hjemmeværnsdepot i Skive,” forklarer han.

Nu planlægger Jumbo at blive den næste MC Einar, der via rim og et positivt fokus på gadesport skal få andre fra rockermiljøet ud af deres kriminelle miljø.

“Mit mål er at lære de andre, at det er langt værre at være skyldig i bad dancing end at være i bad standing,” siger han.