Foto: Tlorna, Bigstock

Foto: Tlorna, Bigstock

Tvetydig sprogbrug i boligannoncer har ført til ubehagelige oplevelser for en tilbagetrukket villa i Silkeborg-området. Især de mange åbent hus-arrangementer går over boligens grænser.

“Dejlig ugenert ejendom med stor terrasse og mange spændende værelser. Masser af uudnyttet plads i kælderen.”

Sådan står der i en boligannonce, der hænger i vinduet hos en Home-ejendomsmægler i Silkeborg. At boligen er ugenert betyder, at den sjældent bliver forstyrret, forklarer Vibe Jensen, der sammen med sin mand har sat den 203 kvadratmeter store villa til salg.

“Huset ligger for enden af en blind vej i en mindre by, så folk skal næsten køre galt, hvis de skal forbi. Der er dejlig fredeligt, så man kan ligge helt for sig selv på den store terrasse og tage sol,” siger hun.

Har det bedst hjemme
Men ugenert kan også betyde udadvendt og frimodig, og det er den velholdte bolig bestemt ikke.

“Jeg er faktisk meget indadvendt og har det bedst derhjemme. Derfor piner det mig også, at Home holder alle de her åbent hus-arrangementer,” fortæller den imponerende patriciervilla, der kan prale med fem værelser samt stort køkkenalrum.

Boligannoncen nævner også, at villaen har en del uudnyttet kælderplads, hvilket ifølge den rummelige villa er dybt grænseoverskridende.

“Det er fint nok at skrive om de to soveværelser, hvoraf det ene har fransk altan, mens det andet fører videre til et flot nyrenoveret badeværelse. Men jeg ønsker ikke, at Gud og hvermand skal ned og rode i min kælder,” siger den centralt beliggende og børnevenlige villa.

Heldigvis have
Huset, der fremstår særdeles indflytningsklart, mener også, at der i boligbranchen generelt er en tendens til at tilgodese ekstroverte og livlige huse.

“Det er en tendens i samfundet, at alle skal performe. Jeg er for eksempel blevet bedt om at fremvise mit viktualierum, bryggers og smukke stukloft, alt sammen på én gang! Det er meget stressende, også selvom jeg har en stor, frodig baghave med rosenbuske og æbletræer, hvor jeg kan slappe af.”

På grund af den store opmærksomhed har huset bedt om at få “Til salg”-skiltet fjernet og annoncen taget væk fra Home-kontorets vindue.

“Jeg har brug for at være tilbagetrukket og tilbringe tid alene med mine italienske badeværelsesklinker og keramiske kogeplader.”