Foto: Terry Robinson, Wikipedia

Foto: Terry Robinson, Wikipedia

En elskelig, ældre hviderussisk kvinde viste sig at være en dansk europaparlamentariker i forklædning. Vakse børn og en sød hund afslørede identitetssvindlen.

“Jeg forstår det bare ikke. Hun var så god mod børnene og lavede den mest fantastiske borsjtj, som vi alle elskede.”

Ejendomsmægler Peter Madsen fra Rungsted er stadig i chok, efter at han for to dage siden opdagede, at familiens husholderske gennem fem år slet ikke var den, hun udgav sig for.

I stedet for at være den 64-årige Tatiana Abdulova fra Hviderusland, viste husholdersken sig at være det 35-årige danske medlem af Europaparlamentet og Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, som brugte et omfattende udvalg af proteser og sminke til at fremstå som en ældre kvinde.

Afsløret af rødvin
Fupnummeret blev afsløret af husstandens tre børn, der fik hjælp af familiehunden Dolly.

“Kim, Jan og Mette havde gennem længere tid undret siger over, at Tatiana ofte sang Wagner-operaer med dyb stemme sent om natten, lugtede mistænkeligt at foie gras ud af munden, og at der tit lå dyre, tomme rødvinsflasker i affaldsspanden, hvilket virkede påfaldende, når hun angiveligt var vokset op på et landsbrugskollektiv uden for Minsk,” siger Peter Madsen.

Derfor lagde børnene en snedig fælde, hvor de fik Tatiana til at hævde, at hun blot drak billig Amarone fra Netto. Dollys skarpe næse kunne imidlertid entydigt identificere vinen som en Château Queyret-Pouillac fra 2013 til lidt over 600 kroner.

Derefter trak børnene resolut parykken af Tatiana, som da let kunne identificeres som Morten Messerschmidt på grund af den nu synlige panamahat. Få minutter senere slæbte politiet af sted med parlamentarikeren.

“Han var vildt sur og råbte: ‘Havde det ikke været for de pokkers unger, havde ingen nogensinde opdaget det’, stadig med en falsk, østeuropæisk accent,” fortæller Peter Madsen.

Har gjort det før
Baggrunden for svindelnummeret kender politiet endnu ikke, siger talsmand for Nordsjællands Politi, Claus Lockhart.

“Vi ved ikke med sikkerhed, hvorfor han gjorde det, men vi betragter det som en mulig gentagelsessynd og opererer med en arbejdshypotese om, at han ønskede privilegeret adgang til bestemte bridgeklubber eller måske blot har en ting med ældre kvinder og/eller Østeuropa.”