Veresovich, Bigstock

Veresovich, Bigstock

En eksklusiv aftale med en nigeriansk rigmand har ved et lykketræf givet SKAT mulighed for at dække det underskud på 12 milliarder kroner, som udenlandske svindlere har skabt.

SKATs direktør, Jesper Rønnow Simonsen, er en tydeligt lettet mand. Forleden fik han nemlig en email, som helt har bortvejret truslen om, at omfattende svindel ville føre til et milliardunderskud hos SKAT.

“Jeg må indrømme, at jeg aldrig havde troet, man kunne være så heldig, som jeg var mandag morgen, hvor jeg så mailen med overskriften ‘Your attention is needed: I can save Denmark economi!’ og til min overraskelse opdagede, at det var lige, hvad afsenderen kunne,” siger han.

Kender Michael Laudrup
Emailen viste sig nemlig at være fra den nigerianske mangemilliardær Wawa Bature. Han beskriver udførligt, hvordan han har arvet en gigantisk formue fra den tidligere diktator i landet Bongadosia. En formue, som Bature gerne vil bruge til at støtte Danmark, da han engang har været udvekslingsstudent hos Michael Laudrup og er stor fan af Aqua.

“Det eneste, Bature krævede, var, at vi overførte en tolvtedel af det beløb, vi gerne ville have, til hans konto, så han kunne være sikker på, at vi var et rigtigt skattevæsen og ikke blot et svindelforetagende. Da vi selv har prøvet at blive fuppet tidligere, har vi fuld forståelse for, at han går med livrem og seler,” forklarer Jesper Rønnow og fortsætter:

“Da vi heldigvis stadig har en del penge og så afgjort er et rigtigt skattevæsen, var det slet intet problem. Faktisk har vi overført to milliarder til Wawa Bature, som allerede i en mail har bekræftet, at så snart han har fundet login til sin netbank, som desværre er blevet væk, får SKAT hele 24 milliarder tilbage! Og når det sker, kan du jo selv gætte, hvem der nok lige får genoprettet tilliden til befolkning og politikerne.”

Frygtede konsekvenser
Jesper Rønnow Simonsen siger, at han er særlig glad for, at tilbuddet kom, da han ellers var bange for, at den omfattende milliardsvindel kunne skade ham selv eller andre.

“Jeg var virkelig bange for, at det kunne få alvorlige konsekvenser for SKAT, såsom at sommerfesten blev aflyst. I meget sorte stunder frygtede jeg da også, at jeg selv risikerede, at skatteministeren undlod at sende mig et julekort,” siger han.