Foto: dbvirago, Bigstock

Foto: dbvirago, Bigstock

End ikke trusler om danseøvelser virkede, da lederen af en workshop forsøgte at få arbejdsløse akademikere til at drømme vildt på Post-it-sedler i alle regnbuens farver.

“Han sad med armene over kors og skulede, mens jeg med smittende entusiasme motiverede holdet til at lave en supersjov og konstruktiv øvelse. De andre var positive, men ham den der supernederen ingeniørtype ødelagde alt.”

Ordene kommer fra Albin Melstad. Han er 52 år gammel og underviser på kurser for ledige akademikere. Det er han meget glad for. Men somme tider møder en person op uden den rette indstilling. Og så er det svært at komme igennem dagen.

“Aha. Kun ‘aha'”
Albin fortæller, at han indledte den fatale kursusdag med at introducere dagens program: en identitetsworkshop, hvor kursisterne skulle afdække deres skjulte drømme og potentialer. Herefter skulle hver kursist bruge 30 sekunder på at fortælle, hvad vedkommende forventede af dagen.

“Jeg instruerede dem i at lægge følelser i. At udtrykke begejstring. Men Claes lagde bare armene over kors og sagde ‘aha’. Intet andet. Kun ‘aha’. Alle var fuldstændig målløse,” siger han.

Herefter uddelte Albin en masse Post-it-blokke i alle regnbuens farver blandt kursisterne. Dem skulle de bruge til at skrive deres drømme ned på:

“De skulle skrive hurtigt og spontant. Tage en ny seddel, så snart en tanke var kommet ned på papiret. Fortsætte uden at tænke. Slippe kreativiteten fri.”

Gad bare ikke
Kursisterne skrev ivrigt. Kun en enkelt nægtede.

“Det var Claes igen. Jeg er sikker på, at han er ingeniør – eller måske datalog. Hvem ville ellers have så negativ en attitude?” spørger Albin, der til sidst følte sig presset til at tvinge ham til at rejse sig for at udføre nogle frigørende dansetrin.

Men det nægtede han også. Og da Albin med let hævet røst proklamerede, at ingen fik lov at gå hjem, før Claes havde danset, rejste han sig bare og gik.

RokokoPosten har efterfølgende talt med Claes, der udtaler:

“Jeg gad bare ikke. Det var fjollet.”

Claes er et opdigtet navn. Men redaktionen kender den supernederen ingeniørtypes rigtige navn og ved, hvilken kedelig uddannelse han i virkeligheden har.