Foto: GaudiLab, Bigstock

Foto: GaudiLab, Bigstock

Terrorgruppen skriver på Twitter, at de bærer skylden for den social massakre, som lavere SU vil føre til. Islamisk fanatisme har for alvor infiltreret Danmark, mener Dansk Folkeparti.

“Oh, vantro og syndige hunde i Vesten: Vores jihad rammer overalt og er tættere på, end I tror. Endnu en hellig martyr er faldet i kampen: Den danske SU. Massakren efter dens nedskæring er vores værk. Gud er stor!”

Sådan skrev Islamisk Stat i en række beskeder på Twitter få dage efter, at Lars Løkke Rasmussen havde fremlagt sin 2025-plan, der blandt andet byder på 800 kroners nedskæring i den månedlige SU. Derudover skal halvdelen af SU’en komme i form af et rentefrit lån.

Infiltrerer Christiansborg
Terrorgruppens udmelding kom kort efter, at de havde kaldt den formodede gerningsmand bag Christiania-skyderiet, Mesa Hodzic, for en af kalifatets soldater. Ifølge Dansk Folkeparti er det tegn på, at den islamiske fanatisme for alvor har infiltreret Danmark.

“Vi har efterhånden vænnet os til, at Islamisk Stats såkaldte soldater skaber rædsel i Europa gennem skyderier og anden terror. Men det er nyt og skræmmende, at de radikale voldsforbrydere også opererer inden for Christiansborgs mure,” siger partiets udenrigsordfører, Søren Espersen.

Dansk Folkeparti foreslår derfor et forbud mod politiske ytringer, der går Islamisk Stats ærinde.

“Når Lars Løkke Rasmussen for eksempel siger, at det skal kunne betale sig at arbejde, opfordrer han indirekte danske muslimer til at rejse til Syrien for at ‘arbejde’ for terroristerne.”

Uintegrerede politikere
Hos oppositionen mener man dog ikke, at SU-nedskæringerne er et resultat af religiøs fanatisme.

“I mange år har vi kendt til, at visse politikere føler sig udstødte og marginaliserede. Vi har ikke integreret dem ordentligt i det danske samfund, og derfor griber de enhver chance for at opnå en form for status,” siger SF’s formand, Pia Olsen Dyhr.

Ved redaktionens afslutning havde Islamisk Stat udsendt yderligere 15 Twitter-beskeder, hvor de erklærer sig ansvarlige for jordskælvet i Italien, fire hjemmerøverier i Texas, Arlas kommende mælkedrik med brus og den nagende følelse af, at man glemte at lukke køleskabet helt i, inden man tog på arbejde.