Foto: tinarayna, Bigstock

Foto: tinarayna, Bigstock

Eevee-evolution har længe været en gåde for biologerne. Nu lader det til, at mutationer fører til endnu mere sælsomme udvikler af arten. 

Den danske biolog Marianne Lind går hvileløst frem og tilbage i sit laboratorium. Hun er klar til at udvikle endnu en Eevee, og hun er spændt på, om den bliver til en Vaporeon, Jolteon, Flareon, Umbreon, Glaceon, Leafeon, Espeon eller Sylveon. Ud fra det miljø, hun har sat den i forud for evolutionsprocessen, har hun dog en hypotese om udfaldet:

“Jeg har knyttet et virkelig stærkt bånd til den, og så er det jo dag nu. Ifølge den eksisterende Eevee-forskning burde det betyde, at den bliver til en Espeon,” siger hun.

En lyd fra det kunstige Eevee-habitat, professor Lind har skabt i laboratoriet, afbryder interviewet. Evolutionsprocessen er overstået, men resultatet er slet ikke som forventet.

En 1540 CP pave Frans
Det er nemlig hverken en Espeon eller en af de syv andre arter, men derimod en 1540 CP (combat power, red.) pave Frans, der viser sig efter, at støvet fra evolutionsprocessen har lagt sig.

Nogle dage senere møder RokokoPosten Marianne Lind igen. Hun har i mellemtiden sammen med kolleger fra hele verden arbejdet i døgndrift for at forstå den besynderlige mutation.

“Vi er desværre på bar bund. Til gengæld har vi fundet ud af, at vi står med en virkelig fin pave Frans. 1540 CP er usædvanligt for en pave, og det lader til, at den har nogle kompetente moves, både dens absolution og sacred hand sign er virkelig spektakulære,” siger hun.

Niantics skyld
Miljøaktivister mener, at det er softwareproducenten Niantic, der bærer skylden for, at Eevees evolution er kommet ud af kontrol. De hævder, at Niantic har forstyrret Eevees DNA ved at fjerne den fra dens naturlige habitat.

“Niantic har for egen vindings skyld gjort Eevee til et kæledyr, som alle må eje. Men det er den slet ikke skabt til at være, og nu ser vi så, hvordan det løber løbsk,” siger Mads Moesgaard, der studerer biologi ved Aarhus Universitet og understreger, at det her kun er starten på noget, der kan ende fuldstændig galt.

“Jeg har hørt, at en Eevee i nærheden af Horsens har udviklet sig til Mogens Camre,” slutter han.