Foto: iTenz, Pixabay

Foto: iTenz, Pixabay

Hovedtelefoner med snor i, så de ikke bliver væk, samt en feature kaldet iBagudkompatibilitet, der giver mulighed for at bruge tidligere modellers opladere. Det er to af de modige og banebrydende nyskabelser i iPhone 11, som Apple netop har præsenteret.

Det er en travl, men glad Tim Cook, som møder RokokoPostens udsendte kort efter, at han har introduceret den nye iPhone 11 ved en pressekonference på Mars. Ifølge ham er iPhone 11 en telefon med nyskabende funktioner, der ligger helt i tråd med firmaets ønske om konstant at udvide grænserne for brugervenlig forbrugerelektronik.

Han er især stolt af en ny snor, som forbinder hovedtelefonerne med telefonen.

Bliver ikke væk
“For mange har det været et problem, at de Apple AirPods Nano, som kom med iPhone 10, var så små, at de enten forsvandt inde i ørene eller blev tabt rundt omkring på gader og stræder. Derfor har vi nu lavet en snor af et revolutionerende og ultrafleksibelt plastikmateriale. Med den kan man koble hovedtelefonerne til telefonen og dermed undgå, at de bliver væk,” siger han.

Apples direktør fortæller, at man overvejede at føre lyd og strøm gennem snoren, men at det blev for teknisk kompliceret. Tim Cook lover dog, at hovedtelefonerne vil kunne spille mindst halvanden times musik på en opladning og nemt forbindes med telefonen via en ny trådløs standard, som ikke deles af nogen som helst andre teknologiske apparater i hele verden.

Kan låne venners oplader
Men ikke nok med, at Apple har sat en snor i hovedtelefonerne. Den nye iPhone kommer også med en avanceret opladningsfeature, som har fået navnet iBagudkompatibilitet.

“På et tidspunkt sidder vi til en brainstorming-session og diskuterer, om det nye strømstik skal være oktagonalt eller trapezformet, og om det skal have en eller to pins mere end den forudgående models, da en ingeniør pludselig udbryder: ‘Hvad med, at vi bare bibeholder den eksisterende standard?’,” fortæller Tim Cook og slutter:

“Først tænkte vi, at det lød fuldstændig vanvittigt, men det gik op for os, at det faktisk var teknisk muligt. Desuden er det et genialt træk, da folk så vil kunne bruge deres eksisterende opladere eller låne af venner, som havde en iPhone 10.”