Foto: Mimage photography, Bigstock

Foto: Mimage photography, Bigstock

Hverken alkoholmisbrug eller et problematisk privatliv plager den 43-årige Mette Salomonsen, der i fredags fandt den formodede gerningsmand i en tredobbelt mordsag.

“Jeg tror sgu, jeg har fundet ham.”

Sådan lød det torsdag aften i et lille rækkehus i Vanløse, da politikommissær Mette Salomonsen trådte ind ad døren med en pose indkøb. Hun var som sædvanlig kommet hjem i god tid til at lave aftensmad med sin mand gennem snart tyve år, Henrik Langemark. De to teenagebørn sad inde på deres værelser og spillede, men lagde iPad’en fra sig under middagen, så deres mor kunne fortælle om sin opdagelse.

“Ja, så sagde jeg til dem, at vi endelig havde fundet den mand, der i 2013 slog tre kvinder ihjel, fordi de havde afvist ham. Det var enormt tilfredsstillende for mig og mine kolleger,” siger Mette Salomonsen til RokokoPosten, der møder hende i Fitness World, hvor politikommissæren hver morgen løfter vægte og dyrker yoga.

Højst to glas rødvin
“På arbejdet sidder jeg ofte mange timer ved skrivebordet, og så er det bare dejligt at få brugt kroppen inden,” forklarer hun og tilføjer, at hun altid har levet et sundt liv.

“På min arbejdsplads er vi kun to, der ryger. Resten nøjes med et stykke wienerbrød, når nogen har fødselsdag. I weekenden kan jeg godt drikke et glas rødvin eller to, men aldrig mere, for så bliver jeg så sløv dagen efter.”

Aldrig dyrket ego
Det var netop under en tur i træningscentret, at Mette Salomonsens tanker faldt på et dokument, der skulle vise sig at være afgørende i sagen om den tredobbelte morder.

“Vi havde kigget på nogle kvitteringer fra de restauranter, hvor gerningsmanden formentlig har været inden drabene, og sammenlignet dem med kontoudtog og vidneudsagn. Men så kom jeg i tanke om en uoverensstemmelse mellem en Shell-kvittering og noget, en af ofrenes veninder havde sagt,” uddyber hun og understreger, at sagen blev opklaret ved en holdindsats.

“Politiarbejde kræver, at vi alle gør vores for de andre. Jeg har i øvrigt heller aldrig været sådan en, der bare skulle i front hele tiden og dyrke mit ego som den store opdager. Det har familien jo ikke godt af, og man sover heller ikke godt om natten, hvis man tager arbejdet med hjem,” slutter Mette Salomonsen.