Foto: Photopips, Bigstock

Foto: Photopips, Bigstock

Du behøver ikke nøjes med lakrids i chokolade, øl, kylling, salat og tusind andre madvarer. Rejsekort, kontanthjælpsloftet og flere forsikringer skal også smage godt.

“Det skal kunne betale sig at arbejde – med lakrids!”

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen smiler, mens han holder en check op, der dufter svagt af det populære sorte pulver. På papiret står et beløb, der svarer til den nye, lavere kontanthjælpssats for enlige forsørgere med to børn. Kontanthjælpsloftet har mødt stor kritik og ført til flere historier om fattigdom blandt især børn.

“Men der er ingen grund til at være sur på kontanthjælpsloftet, for det dufter af lakrids,” siger ministeren og tilføjer, at det er selveste Johan Bülow, der har sponseret de velduftende nedskæringer.

20 gram lakrids
“Jeg fik idéen, da jeg sad på en af de nye frokostrestauranter i Indre By og fik stegt kylling med fennikel og lakrids, bagte æbler med lakridskaramel til dessert og en dejlig lakridsøl,” fortæller ministeren, der også har inspireret rejseselskaberne bag Rejsekort.

“Fremover belønner vi alle Rejsekorts brugere med 20 gram lakrids for hver 1000 kroner, de overfører til deres kortkonto,” lyder det fra Jeppe Broe Hansen fra reklamebureauet New Natural, der har hjulpet Rejsekort med at få lakridsprojektet ud over rampen:

“Vi skal lige have kommunikeret ud, at lakridsen kun kan afhentes syv forskellige steder, hvoraf de fire befinder sig i hovedstadsområdet. Og kun så længe lager haves. Men det er jo lækker, lækker lakrids, så vi forventer stor popularitet.”

Forsikr din lakrids
Idéen har også spredt sig til flere forsikringsselskaber, blandt andet Topdanmark, der tilbyder to lakridsstænger til alle kunder, som uden modydelse hæver deres selvrisiko med 10.000 kroner. Hos Tryg har man valgt en anden tilgang.

“Tryg tilbyder simpelthen, at du kan forsikre din lakrids i de dage eller uger, den befinder sig i hjemmet, inden du fortærer den. Vi forsikrer mod grådige børn, demente ældre, råd, svamp og melorm,” fortæller kampagnechef Mette Moesgaard, der selv bruger lakrids i morgenyoghurt, hvidvin, proteinbarer, potjoints, hakkebøffer, balsam og endda lakrids.