Foto: Palle Weis

Foto: Palle Weis

Efter næsten fire års status som forsidetillæg til Danmarks mest troværdige og mindst sandfærdige nyhedsmedie må Jyllands-Posten atter stå på egne ben. Tiden er løbet fra teksttunge forsidetillæg, mener RokokoPostens chefredaktion.

Fra i morgen udkommer Jyllands-Posten atter som selvstændigt medie. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af nyhedsmediet RokokoPostens chefredaktion. Til RokokoPosten udtaler chefredaktionen:

“Det er korrekt, at vi fra og med i morgen går tilbage til at udkomme som enkeltstående medie uden forsidetillæg. Tiden er ganske enkelt løbet fra den slags teksttunge tillæg som tilmed kræver et enormt ressourcefortærende papirforbrug.”

Svært med fisk
RokokoPostens chefredaktion erkender, at fraværet af forsidetillægget gør det vanskeligere at bruge RokokoPosten til at pakke fisk ind i. Det burde dog ikke være noget problem.

“Så vidt vi er orienteret, vil Jyllands-Posten forsøge sig som selvstændigt medie, der indeholder papir nok til at pakke langt flere fisk ind, end en almindelig husholdning kan spise. Og der findes vist også andre såkaldte papiraviser, som er lavet af samme type materiale, så folk burde have mulighed for at løse deres indpakningsbehov uden RokokoPostens hjælp,” beroliger chefredaktionen.

På Jyllands-Posten blev der dog taget dårligt mod nyheden om RokokoPostens nyorientering.

“Så gider jeg i hvert fald ikke være med mere,” lød det for nylig fra forhenværende chefredaktør Jørn Mikkelsen, der snart fik følgeskab af kollegaen Pierre Collignon.

Nederste skuffe
Uroen bekymrer dog ikke RokokoPostens chefredaktion, erfarer RokokoPosten.

“Nej, det er jo bare ledelsen, der smutter. Det kan Jyllands-Posten sagtens leve med, så længe de bare har gode folk som Verner og Brian,” siger chefredaktionen, der mener, at Jacob Nybroe nok skal opveje tabet af RokokoPostens kvalitet ved at tilføre endnu mere kvantitet til Jyllands-Posten.

“Man får rigelig med papir til at fylde hele nederste skuffe,” vurderer chefredaktionen.

RokokoPosten har forsøgt at indhente en kommentar fra føromtalte Verner og Brian, men begge havde desværre for travlt med at rykke visse leverandører for materiale, der burde være afleveret for længst.