Foto: News Øresund, Flickr

Foto: News Øresund, Flickr

Folketingets formand måtte sende fire uopdragne folketingsmedlemmer uden for døren og skrive i deres kontaktbøger, da de mødte op iført tøj, der signalerede en politisk stillingtagen til noget, der ikke handlede om danskhed eller splitflag.

Når folketinget åbner i oktober efter en lang sommerferie, er det naturligt med lidt unoder, fordi medlemmerne har vænnet sig til ferie og fri leg. Men det er vigtigt med en streng disciplin fra starten, så det ikke løber løbsk, fastslår folketingets formand, Pia Kjærsgaard.

“Det er vigtigt, at vi fra starten får etableret et læringsrum, der skaber en tryg og velfungerende ramme om det kommende års arbejde,” siger hun.

Imidlertid valgte fire folketingsmedlemmer at møde op iført t-shirts med teksten “Syrien Aleppo Bløder #savesyria”. Hermed gav de ikke blot udtryk for særdeles dårlige danskkundskaber, de promoverede også et budskab, som var utvetydigt politisk.

Ville ikke i skammekrogen
Pia Kjærsgård fortæller, at hun naturligvis afprøvede andre metoder, før hun tyede til den drastiske, at smide de fire MF’ere uden for døren.

“Jeg sagde til dem, at de skulle gå hen i skammekrogen lige med det samme. Men det nægtede de. Derfor så jeg ingen anden mulighed end at sende dem uden for døren, så de gik glip af både saftevand og kagemand,” siger Pia Kjærsgaard, der håber, at det har givet lømlerne noget at tænke over.

“Vi er her for at udføre et stykke arbejde, hvor det gælder om at opretholde befolkningens billede af Danmark som en anstændig og dannet nation, og så går det altså ikke, at vi pludselig blander en masse politik ind i det,” fortsætter hun.

Fik seddel med hjem
Hun fortæller, at hun har skrevet en besked i de fire folketingsmedlemmers kontaktbøger, og at hun nu forventer, at deres forældre tager medansvar for deres fremtidige opførsel.

“Heldigvis lykkedes det ikke de fire at distrahere de øvrige medlemmer, så jeg ser frem til et godt og frugtbart folketingsår i et neutralt rum, hvor medlemmerne trygt kan fremlægge de taler, de har forberedt hjemmefra sammen med deres grupper,” siger hun og slutter:

“Og hvis de ikke har lært det endnu, får de en eftersidning næste gang!”