Foto: Johannes Jansson, Wikipedia

Foto: Johannes Jansson, Wikipedia

Børneulykkesfonden og Forbrugerrådet kritiserer, at dronningen har ladet sit ældste barn hoppe på trampolin uden at være under opsyn af voksne.

Hvert år sender trampolinulykker mere end 8000 danske børn på skadestuen. Derfor er det ekstremt uansvarligt, at landets monark ikke overvåger sine børn, når de hopper på sådanne, udtaler Børneulykkesfonden og Forbrugerrådet i en fælles pressemeddelelse onsdag morgen.

Ikke uskadeligt legetøj
“En trampolin er ikke et uskadeligt stykke legetøj, som kan klare børnepasningen et par timer, mens forældrene laver noget andet,” skriver de og fortsætter:

“Det er vigtigt, at forældrene har øje for børnenes adfærd, mens de leger på trampolinen, særligt når man har at gøre med børn, som endnu ikke har lært at tale rent.”

Fra Rigshospitalet forlyder det, at der både er gode og dårlige nyheder efter kronprinsens uheld.

“Selv om han skal gå med halskrave i 12 uger, vil funktionerne fra halsen og nedefter være som normalt. Det samme gælder i øvrigt funktionerne fra halsen og opefter,” fortæller overlæge Mads Svendsen.

Bliver sendt tidligt i seng
I en erklæring udsendt fra hoffet fremgår det, at dronningen tager kritikken til efterretning og fremover altid vil være til stede, når hendes søn hopper på trampolin. Dog understreger hun, at det ulyksalige uheld foregik ved trampolinhop, som han ikke havde spurgt om lov til.

“Hoffet kan derfor bekræfte, at kronprinsen vil blive sendt tidligt i seng den kommende uge samt blive forment adgang til både hors d’oeuvres og franske og italienske rødvine af alle årgange før 2001.”