Foto: mermyhh, Pixabay

t

Den ægte borgerlighed er blevet fundet i en bagageboks på Københavns Hovedbanegård.

I Berlingskes spalter har der de seneste uger raset en blodig fejde mellem blå debattører, der hver især hævder at kunne gøre krav på den sande borgerlighed.

Imidlertid viser det sig, at ingen af parterne er i besiddelse af den ægte borgerlighed. Den er nemlig netop blevet fundet under en oprydning i bagageboksene på Københavns Hovedbanegård.

Guldlok-borgerlighed
En talsmand for DSB Bagageservice på Københavns Hovedbanegård fortæller, at man fandt borgerligheden i boks 183, der blev åbnet lidt over middag mandag, efter at have været forladt i flere årtier. Talsmanden tilføjer, at man ikke kan sige hvem, der har efterladt den.

At der er tale om den helt autentiske borgerlighed, er der dog enighed om på hele højrefløjen.

“Det er tydeligvis den helt rigtige Guldlok-borgerlighed, som det endelig er lykkedes at finde. Den er hverken for liberal, for konservativ eller for uanstændig. Den er ganske enkelt lige tilpas,” siger politisk kommentator og tidligere partiformand Hans Engell til RokokoPosten.

Flere, som har taget borgerligheden i øjesyn, beskriver den som en blanding af Mads Skjern, Hans Christian Varnæs, valnøddekagen fra det tragisk nedbrændte Svinkløv Badehotel, en meget beskeden topskat samt solnedgang over Skovshoved Havn.

Ledte de forkerte steder
Der er nu bred erkendelse blandt danske borgerlige om, at man har ledt de forkerte steder efter borgerligheden.

“Ej, hvor er det altså bare pinligt. Her har vi gået og skændtes om, hvem der havde den, og så lå den i virkeligheden bare og samlede støv nede på Hovedbanen,” siger den konservative debattør Kristian Ditlev Jensen.

Formand for Liberal Alliance Anders Samuelsen er også begejstret for, at borgerligheden nu er opdaget.

“Det er stærkt opløftende, at vi borgerlige nu ved, præcis hvori vores essens består. Jeg håber meget, at vi dermed kan sætte en stopper for de opslidende debatter om, hvad der er rigtigt og forkert, og stå sammen fremadrettet.”

Flere kommentatorer forudser et større politisk slagsmål om, hvem der får lov til at tage den autentiske borgerlighed med sig hjem. Men det er langt fra sikkert, at den bliver udleveret til nogen, da DSB Bagageservices talsmand fortæller, at man ikke bare udleverer genstanden til hvilken som helst politiker på højrefløjen. Derfor er det mest sandsynligt, at borgerligheden ender på Politiets hittegodskontor.