Foto: Nakophotography, Bigstock

Foto: Nakophotography, Bigstock

Det ville være fjollet at lægge romantiske motiver i den 31-årige gymnasielærers invitation, for de er jo, som Emma siger, kolleger og bare venner. Begge parter ånder lettet op.

En pinlig misforståelse blev heldigvis ryddet af vejen i torsdags, da det kom frem, at Thomas Laursen slet ikke havde ønsket at invitere Emma Sofie Dahlgaard på en date, da han spurgte, om hun ville ud og drikke kaffe.

“Vi har begge to mellemtimer om torsdagen, som vi typisk bruger på at rette stile eller lave opgavesæt, men lige denne dag vidste jeg, at ingen af os skulle noget,” fortæller 31-årige Thomas, der underviser i historie og geografi.

Emma bekræfter dette og tilføjer, at både hun og Thomas bor for langt væk fra arbejdspladsen, til at det kunne betale sig at køre hjem og for eksempel tage en lur eller spise frokost.

“På den måde var det oplagt, at vi to skulle snuppe os en kop kaffe og måske diskutere, hvad vi synes om den nye rektor,” fortsætter den 30-årige tysk- og dansklærer, der dog blev i tvivl om Thomas’ motiver med invitationen.

Smilede underligt
“Han smilede så underligt, og jeg har lagt mærke til, at han ofte sætter sig ved mit bord i frokostpausen. Så jeg kunne ikke lade være med at tænke på, om han måske opfattede det som en kaffe-date. Og det ville jo være underligt.”

Det afviste Thomas heldigvis kategorisk, da Emma spurgte, fortæller han til RokokoPosten.

“En date? Ha, ha, ha. Nej, nej. På ingen måde. Nej, overhovedet ikke. Det ville heller ikke give mening, for skulle vi så tage hjem til en af os og være sammen, når nu vi havde timer bagefter? Sådan kunne jeg ikke drømme om at tænke,” siger Thomas og tilføjer med et desperat smil:

“Det er kun en date, hvis Emma synes det.”

Fagligt berigende time
“Da han afviste, at det var en date, åndede jeg lettet op, for jeg har jo altid tænkt på Thomas som en kollega og ven, ikke andet,” siger Emma, og Thomas bekræfter:

“Ja. Så er det opklaret. Pyha. Det andet ville søreme have været pinligt.”

Begge parter fortæller, at de tog hen på en nærliggende café og drak kaffe og te, efter at misforståelsen var ryddet af vejen, og tilbragte en hyggelig og fagligt berigende halvanden time sammen.