Foto: tupikov, Bigstock

Foto: tupikov, Bigstock

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, giver nu skuffede amerikanske vælgere mulighed for at tage en timeout i et land, hvor valg aldrig er anledning til kontroverser, hvor alle stemmer, og hvor kun de fornuftigste får mulighed for at vinde.

Det amerikanske præsidentvalg, som blev afholdt den 8. november, har givet anledning til voldsom vrede og frustration blandt et stort antal vælgere.

Flere anfægter det rimelige i, at en masse uvidende mennesker stemte på en kandidat, som både medier og kritikere fandt aldeles ufornuftig, ligesom mange skuffede vælgere mener, at det ikke kan være rigtigt, at sejren ikke gik til den kandidat, der fik flest stemmer, men til den, som fik flest valgmænd i et system, som ingen forstår.

Som reaktion på den kritik tilbyder Kim Jong-un nu amerikanerne, at de kan få et såkaldt safe space i det østasiatiske land Nordkorea, hvor han er øverste leder samt næstformand for den centrale militærkommission.

En anden verden er mulig
“Jeg har fuld forståelse for, at amerikanerne er trætte af et absurd valgsystem, som er præget af splid og kontroversielle kandidater,” siger lederen og fortæller, at han derfor gerne vil byde amerikanere velkommen til Nordkorea, så de kan se, at en anden verden er mulig.

“Det niveau af disharmoni, som man oplever i USA, er simpelthen utænkeligt her. Der er aldrig nogensinde uoverensstemmelser mellem den kandidat, som folket, medierne og partiet foretrækker,” forklarer Kim Jong-un og tilføjer, at han også kan garantere, at man ikke bliver belemret med nævenyttige dissidenter på sociale netværk som Facebook og Instagram.

Har meget at lære USA
Den 25-årige universitetsstuderende Mark Thompson fra Boston er en af de første, der har taget mod tilbuddet om at tage en timeout fra valgkontroverserne i USA.

“Vi har med et land at gøre, der er så demokratisk, at de faktisk har skrevet det ind i landets officielle navn, Den Demokratiske Folkerepublik Korea,” siger han begejstret og fortsætter.

“Det er ekstremt inspirerende, at nordkoreanerne har sørget for, at det kun er kandidater fra fornuftige partier, som støtter den Øverste Folkeforsamling, der kan vælges. Og tydeligvis er det et system, som alle er glade for, da kandidaterne altid får omkring hundrede procent af stemmerne, og valgdeltagelsen er skyhøj. Det kan vi amerikanere lære meget af,” forklarer han.