Foto: Finn Årup Nielsen, Wikipedia

Foto: Finn Årup Nielsen, Wikipedia

Ved et meget hemmeligt folketingsvalg lykkedes det Liberal Alliance at vælte Venstre-regeringen og gennemtvinge en ny situation, der overflødiggør lettelser af topskatten.

“Der har reelt set været et folketingsvalg.” Så klar var udmeldingen fra Liberal Alliances partiformand Anders Samuelsen mandag formiddag. Og RokokoPosten kan nu afsløre, at han har fuldstændig ret. Der blev nemlig afholdt folketingsvalg søndag den 20. november med deltagelse af knap 84 procent af de stemmeberettigede danskere. Resultatet blev et folketing med præcis samme mandatfordeling som det foregående.

Et både frit og hemmeligt valg
Anders Samuelsen mener ikke, at det bør give anledning til overraskelse, at Liberal Alliance har formået at vælte Venstre-regeringen, selvom de færreste lagde mærke til, at de deltog i en valghandling.

“Reelt er det slet ikke spor overraskende. Alle ved, at vi har frie og hemmelige valg i Danmark. Denne gang var det bare så ekstra hemmeligt, at ingen opdagede, at de deltog i det. Og vælgerne valgte altså meget hemmeligt at belønne et meget frit parti med regeringsansvar,” siger han og fortsætter:

“Reelt har valget skabt en helt ny situation, som gør, at vi kan få en masse reelle indrømmelser.”

Anders Samuelsen understreger, at det netop overståede valg er den perfekte anledning til at overveje bedre måder at få indflydelse på end tidligere tiders ultimative krav.

“Vi har nu muligheden for at komme i tanke om alle de tiltag, som reelt er langt bedre end de topskattelettelser, vi krævede inden det reelle folketingsvalg, og som det ærlig talt er tvivlsomt, om nogen har behov for i lyset af den totalt forandrede og reelt meget nye situation,” forklarer partiformanden.

Mange fortilfælde
Flere har undret sig over, at der har været afholdt valg, som de ikke har bemærket, at de har deltaget i. Men det er ikke en enestående foreteelse, forklarer valgforsker Thomas Bertelsen fra Københavns Universitet.

“Det er usædvanligt, men slet ikke uhørt, at der afvikles parlamentsvalg, som er så hemmelige, at ingen husker, at de har taget del i dem. Det er sket flere gange før, bare tænk på stort set alle valg til EU-parlamentet,” siger han og understreger, at det er indlysende, at ingen husker dem.

“Sådan er det, når man glemmer noget. Så kan man ikke huske det,” slutter han.