Foto: Creatista, bigstock

Foto: Creatista, bigstock

Forskere fra hele verden er enige om, at 40-årige Tanja fra Holbæk ser tyk ud i den kjole, hun planlægger at tage på til julefrokost fredag aften.

Ifølge de 22 forskere bag undersøgelsen er der ikke noget at være i tvivl om: Tanja ser tyk ud i den kjole. Ikke nødvendigvis tykkere end hun ville se ud i en hvilken som helst anden kjole, men ikke desto mindre tyk.

Professor ved det indonesiske universitets Center for Komparativ Perception af Kropsvolumen, Satrio Setya Hardjapamekas, forklarer til RokokoPosten:

“Vi har nøje studeret de billeder af Tanja iført kjolen, som hun lagde på Facebook for at få sine venners vurdering af, om hun ser tyk ud. Hvilket hun unægteligt gør ved første øjekast. Som seriøse forskere ved vi dog godt, at vi ikke må lade os forlede af personlige observationer, så vi har analyseret billederne grundigt med vores flæskometer, og det fortæller det samme: Tanja ser tyk ud.”

Tanja er et tykt menneske
Han tilføjer, at det blandt andet er den buttede hage, de voluminøse overarme og de kraftige lår, der tilsammen giver beskueren det indtryk, at Tanja er tyk. Men der er også andre ting, påpeger han, for Tanja er generelt et tykt menneske:

“For eksempel har hun ret meget maveflæsk, og det bliver endnu mere tydeligt med årene. Hendes bryster er nemlig ret små, og når man som hun har ammet flere børn, bliver de jo slaskede og flade i det med tiden. Hvis nu hun havde været barmfager, ville hun måske kunne fjerne lidt fokus fra maven. Men sådan et par flade poser som Tanjas får nærmere bare hendes mave til at se endnu større ud.”

Tykke mennesker ser tykke ud med tøj på
Clarissa Crespo fra Universidade de São Paulo er enig med Satrio Setya Hardjapamekas og understreger, at det ikke som sådan er kjolens skyld, at Tanja ser tyk ud.

“Man kan selvfølgelig vælge tøj, der virker slankende. Men når alt kommer til alt, har man den krop, man nu engang har. Og Tanja har nu engang en tyk krop med stor mave, stor røv og deller omme på ryggen,” siger hun.

Hun mener derfor, at det vil være spild af tid at finde en anden kjole:

“Andet tøj vil næppe være bedre, så Tanja bør tage til julefrokost i den kjole, hun nu engang har tænkt sig at tage på. Hun er en voksen kvinde, og det kan ikke komme bag på hende, at hun, som er tyk, også ser tyk ud med tøj på.”