Foto: Carme Balcells, Bigstock

Foto: Carme Balcells, Bigstock

Hans livs rejse vil han ikke kalde det. Men ikke desto mindre bragte Svend Sørensens besøg hos datteren og svigersønnen i Odense ham til et helt andet sted end hjembyen Holbæk.

“Jeg kommer fra Holbæk, men er på besøg hos min datter og svigersøn i Odense. Så ja, man kan godt sige, at jeg er et helt andet sted nu.”

71-årige Svend Sørensen kigger ud af vinduet på den kraftige vind, som han ikke selv betragter som en indlysende metafor for hans livs op- og nedture. Regnen, mener han, taler heller ikke noget tydeligt sprog om den rejse, han tog fra Holbæk til Odense fredag eftermiddag.

“Min svigersøn er på kursus hele ugen. Han tog af sted i lørdags. Og jeg er pensionist, så det var en fin anledning til, at jeg kunne besøge min datter og gøre lidt nytte. Andet ligger der ikke i det,” siger Svend Sørensen, der beskriver rejsen som “udramatisk, med fin sigtbarhed.”

Flere ligheder end forskelle
Før Svend Sørensen blev pensionist, var han ikke så ofte i Odense. Men nu, hvor han ikke længere arbejder fuld tid som VVS-mand, tager han gerne turen over Storebælt. En tur, som han mest af alt nyder, fordi han godt kan lide at besøge sin datter.

“Odense er en fin by. Det er slet ikke det. Men jeg kommer jo for at være sammen med min datter og hendes familie og ikke for at lege turist. Holbæk og Odense har nok også flere ligheder end forskelle, selvom Odense jo er noget større,” reflekterer han.

Så han er vant til den. Turen fra Holbæk til Odense. Og turen fra Odense tilbage til Holbæk. Så vant til den, at han mener, at den ikke er noget at tale om. Ligesom vejret ikke er noget at tale om. For det er jo typisk novembervejr, påpeger han.

Tunesien langt mere anderledes
Han medgiver dog, at der har været tale om en rejse.

“Ja, det er det jo, for jeg er jo kørt fra en by til en anden,” fastslår han.

Hans livs rejse var det dog næppe. For da han fyldte 70, inviterede han hele sin familie på en uges ferie i Tunesien – et land, der er langt mere anderledes end Holbæk, end Odense er.

“Det var en dejlig ferie. Det var skønt at have familien samlet. Så ja, der havde jeg nok mit livs rejse. Selvom – det kan da godt være, der kommer flere. Jeg er sund og rask og kan godt lide at se verden, så hvis du spørger mig om ti år, er det måske en anden ferie, der får den betegnelse,” siger han.

Han mener også godt, man kan sige, at man hele tiden flytter sig.

“Altså, undtagen når man sidder stille. Eller sover. Så gør man jo ikke,” slutter han.