Foto: Phil Whitehouse, Flickr

Foto: Phil Whitehouse, Flickr

Den norske serie KONTOR om livet på et analysebureau i Bergen hitter massivt blandt teenagere. De mener, at den giver et unikt og autentisk indblik i forældregenerationens professionelle og private liv.

Jonas, Ahmad og Katrine er tre venner, der går i 1.g på Ørestad Gymnasium. Men denne aften har de glemt alt om tyske afleveringer og terminsprøver. For mandag kl. 20.30 er “KONTOR-tid”, som de kalder det, hvor endnu et afsnit af den norske successerie ruller over skærmen.

Græd faktisk lidt
I aftenens afsnit er det tid til mellemlederrokade. Her bliver den 42-årige Kjetil forbigået til fordel for den noget yngre Anna, og det er noget, som gør indtryk på de tre venner.

“Man fornemmer virkelig, hvor meget der er på spil, da Kjetil bliver forbigået til posten som senior key account manager. Jeg græd faktisk lidt, da han skrev en ironisk opdatering på Facebook om det, selvom det var tydeligt, at han havde en vanvittig smerte indeni,” siger Katrine.

Jonas fortæller, at serien har givet ham et helt nyt perspektiv på – og indsigt i – livet som funktionæransat i alderen 30-45.

“Før KONTOR forstod jeg ikke rigtig, hvad der rører sig i ældre menneskers liv, og hvad de egentlig laver, når de ikke er hjemme. Men nu er jeg helt med på, hvor kritisk det er at være godt klædt på til lønforhandling, både i konkret og overført betydning. Jeg har også indset, at frokostordninger virkelig rummer et stort potentiale for medarbejderutilfredshed,” siger han.

Vil bare hjem og se Animal Planet
Katrine bryder ind og fortæller:

“Jeg troede faktisk, at voksne var en helt særlig race, som jeg nærmest intet havde til fælles med, men efter KONTOR kan jeg jo se, at de har liv præcis som vores, bare travlere og mere monotone.”

Også Ahmad er begejstret for serien. Han er især glad for dens skildring af den muslimske andengenerationsindvandrer Adil, der lever et i alt overvejende begivenhedsløst liv som økonomichef.

“Det er rigtig fedt at se, at indvandrere også kan være grå og triste mennesker, der hverken er særlig aggressive eller splittede mellem to verdener. Adil vil jo bare gerne balancere udgifter og indtægter samt undgå at kæmpe alt for meget med sine Excel-ark, så han kan komme hjem og se Animal Planet,” siger han begejstret.