Foto: sidarta, Bigstock

Foto: sidarta, Bigstock

Den danske mester i ludo, Mads Andersen, spillede som barn mod den nybagte ludoverdensmester Magnus Carlsen. “Han er på niveau med ludo-ikonet Yuri Lagunov,” siger den danske mester.

Stormester som 13-årig. Som 19-årig nummer et på verdensranglisten. Og nu verdensmester for tredje gang. I en alder af blot 26 år. Den norske ludospiller Magnus Carlsen er kommet på alles læber, efter at han onsdag aften dansk tid vandt VM i ludo i New York over russeren Sergej Karjakin. Stort set alle nyhedssites i hele verden har historier, hvor de hylder det enorme ludotalent og skriver om hans triumf.

Sejr efter omspil
Carlsen genvandt sin VM-titel efter en sejr over Sergej Karjakin, 3-1 efter omspil. Carlsen og Karjakin slog hinanden hjem i det første af omspillene, der er såkaldt lynludo. Men det er ikke kun sejren i sig selv, verden jubler over. Det var måden, den blev hentet hjem på.

”Det er specielt nok at afgøre VM i ludo. Men måden, Magnus Carlsen gjorde det på, kommer til at gå over i ludoens historiebøger med guldskrift,” skriver NRK med henvisning til, at Carlsen lod Karjakin slå hans forreste brik hjem allerede i første runde.

“Det var vældig spektakulært. Næsten et ‘partytrick’,” siger ludoekspert Christopher Muldoon fra New York Times.

En god ambassadør for ludo
En af Magnus Carlsens største kvaliteter er, at han “spiller på en måde, som man ikke havde forventet”. Det fortæller Mads Andersen, der er danmarksmester i ludo.

“Han tænker bedre end de fleste og har en meget flot stil at se på. Og så husker han exceptionelt godt og er analytisk mindet,” fortæller Mads Andersen og tilføjer, at en af de vigtigste egenskaber, man skal have som ludospiller, er at kunne lide “at fordybe sig i en stilling”.

Den 21-årige danmarksmester har spillet ludo, siden han var syv år gammel. Som tiårig spillede han mod Magnus Carlsen.

“Vi spillede lynludo, og det var en helt vild og kæmpestor oplevelse. Allerede dengang var han stormester og en stor stjerne. Og jeg tabte selvfølgelig,” griner den danske ludomester, der kalder Magnus Carlsen en atypisk ludospiller:

“Han gør det interessant og fascinerende og er en god ambassadør for ludo i Vesten. Norge er blevet helt tosset med ludo og ser det i tv. Og så er han model. Han er virkelig suveræn på verdensplan og i samme liga som russiske Yuri Lagunov, som alle nok kender (betegnes som en af verdens stærkeste ludospillere nogensinde, red.).”