Foto: Anastasia_vish, Bigstock

Foto: Anastasia_vish, Bigstock

Mindet om et gammel skænderi med en veninde forhindrede, at Sara Wilhelmsen tilbragte en hel dag uden at have noget vagt ubehageligt og nagende i tankerne. 

Alle arbejdsopgaver løst. Den ubehagelige samtale med chefen overstået. Hele ugens madplan ordnet. Den kedelige fest aflyst, endda med en meget troværdig undskyldning. Plus det løse. Sara Wilhelmsen så ud til at kunne gå på weekend med god samvittighed, fri og ubekymret.

“Jeg havde endda sammenlignet mine forsikringer på nettet og var blevet bekræftet i, at det ikke kunne betale sig med den ekstra rejseforsikring, jeg havde overvejet i forbindelse med en tur til Grønland. Desuden havde jeg brugt omkring to en halv time på at vurdere mit ægteskab, dets op- og nedture, og hvorvidt det ville være overdrevet at foreslå min mand et tantrakursus,” fortæller Sara, der gik i seng fredag aften uden at kunne komme i tanke om en eneste ting, der skulle ordnes eller tænkes længe over.

Heldigvis skænderi
“Næste morgen huskede jeg heldigvis, at jeg for tre uger siden var kommet op at skændes med en veninde. Den diskussion havde vi aldrig rigtig talt om, men var bare gået hver til sit,” fortsætter den 31-årige personalejurist, der brugte det meste af lørdag formiddag på at overveje, om hun burde ringe til veninden eller vente på, at denne ringede til hende.

“Til sidst besluttede jeg mig for at vente, for på den måde kunne jeg blive ved med at spekulere over, hvorvidt det var det rigtige at gøre, hen over frokosten. Først derefter følte jeg, at jeg kunne slappe af med et blad og noget chokolade.”

Godt at have i baghovedet
Lørdagen endte med, at Sara og hendes mand tog til en spontan fest, hvilket udløste nye bekymringer og potentielle problemer.

“Så behøvede jeg ikke længere at tænke på skænderiet med min veninde. Men det var meget godt at have det i baghovedet, hvis for eksempel søndagen viste sig at være helt problemfri. Alternativet ville være at gå en hel dag uden ubehagelige tanker, som man ikke kan få ud af hovedet, men heller ikke handle på,” siger hun.

Siden den næsten bekymringsfri weekend har Sara Wilhelmsen brugt mandag morgen på konstant at vende tilbage til en nagende tanke om, at det bliver besværligt at drøfte frokostordningen med en kollega senere på dagen.