Foto: Kremlin.ru

Foto: Kremlin.ru

Offensivt stillestående danskere med fakler i hænderne har overbevist den syriske præsident om, at han hellere må standse sine brutale overgreb på civilbefolkningen i Aleppo.

“Først troede jeg, det var løgn, da de sagde, at flere tusinde mennesker havde samlet sig i både København, Odense, Rønne og Roskilde. Men da jeg så optagelserne og alle faklerne, fik jeg et chok.”

Sådan lyder det fra præsident Bashar al-Assad i en pressemeddelelse, som den syriske regering udsendte i morges.

Ser op til Aalborg
Efter de mange fakkeltog, som danskere over hele landet arrangerede i onsdags, har regeringen nu besluttet sig for at standse krigshandlingerne og helt ophøre med at begå overgreb på civilbefolkningen i den syriske by Aleppo, som ellers har været hårdt ramt de sidste dage.

“Dagen efter (i torsdags, red.) så jeg, at også aalborgenserne var ude på gaden, og det fik mig endeligt overbevist. Jeg har altid set op til Aalborg som et pejlemærke for human og medmenneskelig opførsel, og hvis de var utilfredse, måtte det betyde, at jeg gjorde noget galt,” fortsætter Assad i pressemeddelelsen.

Præsidenten har nu taget kontakt til flere af verdens ledere for at genforhandle en varig fredsaftale, ændre kurs over for Ruslands leder, Vladimir Putin, og naturligvis lade FN-kontrollanter undersøge, hvorvidt Assad selv er i besiddelse af ulovlige våben.

Obama ville have grebet ind
Det er Barack Obama glad for, lyder det fra Det Hvide Hus, men hvis ikke Assad havde reageret, ville den amerikanske hær selv have grebet ind.

“Også her i USA så vi de mange fakkelbærende danskere angribe ondskaben med deres ubønhørlige svajen i den kolde luft. Især Mogens Lykketoft gjorde et stort indtryk på os,” fortæller den amerikanske præsident og tilføjer, at han allerede var i gang med at hive et FN-mandat hjem, så han kunne sende et stort antal amerikanske styrker ind i Aleppo, da han hørte fra Assad.

“Jeg fik et telefonopkald i lørdags, hvor vi begge indså vores fejl og tog en god snak om, hvordan vi skulle få stoppet Islamisk Stat. Efter at Assad var trådt tilbage og havde overgivet sit embede til en demokratisk valgt leder, selvfølgelig,” fortsætter Barack Obama, der afsluttede telefonsamtalen med at citere en linje fra “Kringsatt av fiender” og kalde fakkeloptoget for den største humanitære intervention, siden danskerne bekæmpede Nazityskland gennem alsang og revyviser med finurlige ordspil.